28. februar 2024

Nej, det var ikke graffiti

På Den Jydske Haandværkerskole har man i mange år kunnet se værker af Århus Kunstneren Ole Gjermandsen, der bl.a. er repræsenteret på Statens Museum for Kunst og på Århus Kunstmuseum.

Siden 1999 har man også kunnet opleve et af hans figurative værker i tunnelen under banen, der binder Søndergade sammen med Østergade.

Det er dog ikke alle, der har haft blik for hans kunst. Da nogle ungersvende nogle år efter værkets opførelse havde valgt at pryde den modsatte mur i tunnelen med et knapt så professionelt værk, netop som byen skulle modtage gæster til det årlige cykelløb, måtte kommunens folk ud for at overmale grafittien.

Det resulterede i at både grafifiti og kunstværk blev overmalet med grå maling af kommunens folk.

Enden på historien og mange flere finurlige anekdoter om livets gang gennem tiderne i Hadsten om omegn kan du læse i Kurt Villy Svendsen fine bog: En Julehistorie, som du kan købe i Skjold Burne.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler