17. juni 2024

Nu kan du få tilskud til fagskole- eller efterskoleophold

Hvis du og din familie er ramt økonomisk af coronakrisen, kan du nu få et særligt tilskud, så dine børn kan komme et år på en fri fagskole eller efterskole.

En af de mange hjælpepakker er målrettet de frie fagskoler og efterskolerne. Det betyder, at der nu kan gives tilskud til de familier, der er presset på økonomien som følge af coronakrisen, så de unge har mulighed for at tage et begivenhedsfyldt år hjemmefra med nye venner, oplevelser og fællessang.

Hadsten Fri Fagskole var en af de skoler, der oplevede, at al tilmeldning gik i stå, da samfundet lukkede ned. Derfor er de også glade for hjælpepakken, så de igen kan byde nye elever velkommen, også selvom familiens økonomi er blevet ramt.

“Der er stor økonomisk usikkerhed i mange familier, så derfor har det stor betydning, at vi som skole kan tilbyde tilskud til de familier, der er blevet ramt på pengepungen,” siger forstander Inge-Dorte Wandall.

Ifølge Inge-Dorte Wandall er hjælpepakken både til gavn for skolerne og for de unge, der ellers ikke ville have mulighed for at komme på fagskole eller efterskole.

“Hjælpepakken giver mange vindere. Den sikrer, at vi som skoler får nok elever, men det er også en investering i de unges fremtid. Helt konkret hjælper vi mange unge med at styrke deres uddannelsesvalg og give dem en ballast og modenhed, som i sidste ende bliver en gevinst tilbage til samfundet,” siger Inge-Dorte Wandall.

For at komme i betragtning til tilskuddet skal man tage kontakt til den pågældende skole, som efter nærmere retningslinjer kan tildele et tilskud til familien. 

Hvis man er interesseret i at høre mere om mulighederne for tilskud, kan man kontakte Inge-Dorte Wandall på telefon 86980145 eller skrive til hende på forstander@hadstenff.dk.   

Janni Jeppesen
Janni Jeppesen
Janni holder styr på ByensNyts sociale medier. Hun studerer på Journalisthøjskolen i Aarhus, hvor hun også bor. Hun er opvokset i Lyngå og har spillet håndbold og arbejdet i Hadsten i flere år.

Relaterede artikler