14. juli 2024

Revyen er i fuld gang med prøverne

Favrskov Revyen som i år har flyttet revyen tilbage til foråret spiller årets fire forestillinger d. 30., 31. marts og 1. og 2. april og der er allerede gang i billetsalget.

Aktørholdet mødes hver tirsdag, hvor man gennemgår og øver på teksterne. En enkelt gang har kapelmester og guitarist også været til sted for at tjekke de rette tonearter af på sangene og inden da har tekstudvalget gennemgået og udvalgt de tekster som skal præsenteres for aktørerne.

“Det er jo vigtigt, at sikre at der er nogle gode numre til alle. En vil måske helst have en solosang, en anden foretrækker måske en monolog og atter andre vil helst være med i en pingpong-sketch, det er meget forskelligt og de fleste af os vil gerne synge – også flerstemmigt og det prøver vi at tilgodese” fortæller revyens produktionsleder, der sammen med formand Jan Erik Elgaard og administrator Jens-Ole Hesel står for fordelingen af roller. “Når det så er sagt, er det vigtigste, at vi har gode tekster og at vi kan få dem ud over scenekanten og det kan kun løses som holdpræstation sammen med vores instruktør.

I rummet ved siden af sidder 2 x Tina og øver en tekst, som de skal spille sammen.

I februar kommer instruktør Anders Wadsholt på banen, som i år vil fokusere endnu mere på karakterarbejdet. Det gør at aktøren lærer den person som den pågældende skal spille godt at kende, også selv om rollen måske er en fiktiv person. “Det bliver spændende og udfordrende for aktørerne” siger Jens-Ole Hesel. “Vi forsøger hele tiden at lægge et nyt lag på, så vi bliver bedre år for år”

“Teksterne er næsten på plads til årets revy, men vi har altid et par pladser åbne, så vi kan sikre en god aktualitet. Og det er også altid sådan, at hvis der kommer en tekst der er bedre end en af dem vi har, så går vi efter det bedste. Det betyder, at et nummer godt kan ryge ud, selv om man er begyndt at øve det, sådan er det bare og det ved aktørerne godt. Det er de vant til” siger Jens-Ole.

På tirsdag ankommer orkestret og så øves der sange til den store guldmedalje. Her kigger koreografen Glenn Rasmussen formentlig også forbi, så han herefter kan begynde at udarbejde koreografien til de numre, der skal laves trin til mens aktørerne lærer deres tekster udenad. Fotografen kigger også forbi, så der kan skydes nogle billeder til program, plakater, facebook, hjemmeside m.v.

I sidste uge var revyens koordinator og sufflør Fie Larsen sammen med syerske Jytte Johansen og makeup-artist Lisbet Mogensen i byen for at købe stof til holdets nye kostumer. De tre sørger sammen for, at farvevalg, snit m.v. passer til årets tema, som i år er “Mod lysere tider”

I marts bygges scene og der afsættes hele to weekender til at øve i og så laves der teknikprøve, regi, scenografi, stemmetræning, instruktion, koreografi og sammenspil både mellem aktørerne og med musikken og den sidste weekend går med gennemspilninger og justeringer, så det hel står knivskarpt til premieren.

Steen Elgaard er tilbage på holdet efter et års fravær.

Aktørholdet udgøres igen i år af: Anette Lyngaa, Tina Vejby, Tina Bruun, Lisbeth Gaba, Karina Schwartz, Steen Elgaard, Poul Sørensen og Jan Erik Elgaard. Orkestret består af Lars E. Christiansen (tangenter og kapelmester). Jens Jacobsen (guitar og bas), Terkel Jacobsen (guitar og bas) og Svend-Erik Funder (trommer).

Teksterne til årets revy er i år skrevet af: Tina Vejby, Lisbeth Gaba, Poul Sørensen, Gea Johansen, Karina Schwartz, Fie Larsen og Jan Erik Elgaard. Derudover har holdet lånt to numre fra Dronninglund Revyen som er blevet bearbejdet og et fra Lokalrevyen i Brædstrup.

Vil du også gerne se “Mod lysere tider 2022” kan du købe billetter på Favrskov Revyen.

Relaterede artikler