13. juli 2024

Sangen får vinger i den kommende weekend

Man kan både synge selv og lytte til skønsang i den kommende weekend, begge dele med nogle af Danmarks mest kendte musik-ikoner

De to kollegaer i DR’s ’Den klassiske musikquiz’, værten Phillip Faber og den ene af holdlederne Mathias Hammer, kan ved de næste optagelser få sig en snak om Hadsten. Begge to har ærinde i byen i den kommende weekend.

DR Pigekoret med dirigent Phillip Faber i spidsen giver søndag 27. februar koncert i Sløjfen. Dagen før, lørdag 26. februar, er Mathias Hammer en del af Hadsten Storpastorats og Voldum-Rud sogns arrangement ”Syng sammen – sammen på Hadsten Højskole”. Han fortæller her om den nye Højskolesangbog og akkompagnerer til fællessang. I samme arrangement kan man møde forstander på Askov Højskole Rikke Holm med foredraget ”Uden fællesskaber går vi til grunde”.

I øvrigt er begge arrangementer udsolgt. Det gik hurtigt med koncerten med DR Pigekoret. De 300 billetter blev sat til salg 1. oktober klokken 10.00, og allerede ti minutter senere var de alle væk. De 100 billetter til ”Syng sammen – sammen” er også væk. Her betaler deltagerne kr. 200,00 ved indgangen til Hadsten Højskole inden arrangementet løber af staben kl. 10.00. Beløbet er for betaling af fortæring i løbet lørdagen.

Særlige billetter til unge og ældre

DR Pigekoret går på scenen klokken 16. Det er muligt at købe kaffe og kage i Sløjfens café fra klokken 14.

Koncerten med DR Pigekoret er arrangeret af Kulturelt Samvirke for Favrskov. Samvirket har øremærket 60 billetter til ældre på plejecentrene, og med nedsat pris til unge under 18 har man ligeledes sørget for at også disse får en plads blandt publikum.

Koncerten gennemføres i samarbejde med Favrskov bibliotekerne og kulturhusene, Musikskolen Favrskov, Ældreområdet, Social og Sundhed, Hadsten Højskole, Favrskov Gymnasium og Ældre Sagen Favrskov.

Du kan læse mere om Kulturelt samvirke her.

____________________________________

Pigekoret består af 50 piger mellem 16 og 21 år. Repertoiret er bredt; fra klassiske danske sange over folkemusik til moderne rytmisk musik. Koret synger hvert år mere end 60 koncerter, og størstedelen finder sted rundt omkring i Danmark. Ved flere lejligheder har koret optrådt sammen med DR SymfoniOrkestret.

Hadsten Storpastorat består af Hadsten, Vissing, Lyngå, Skjød, Lerbjerg, Ødum og Hadbjerg sogne, der med sine 9 kirker indgår i et formaliseret samarbejde mellem præster, medarbejdere og menighedsråd.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler