1. december 2023

Publikum fik soul-jul for alle pengene i Sløjfen

Der var dømt jule-soul for alle pengene, da Veronica Mortensen og Niels HP sammen med pianisten Jacob Christoffersen og kontrabassisten Anders Fjeldsted søndag eftermiddag besøgte Sløjfen for at spille julen ind.

Med en smuk duet-version af ‘The Christmas Song’ startede parret fløjlsblødt ud og stille og roligt kom der mere kraft på stemmerne i takt med at julestemningen indfandt sig i Store Sal. Med de største juleklassiskere fra den amerikanske sangskat som ’Have Yourself a Merry Little Christmas’, ‘Winter Wonderland’ og ‘When You Wish Upon a Star’ kombineret med mere sjældne men sjælfulde og godt afstemte numre var det en pose godt blandende julebolsjer, som kvartetten udsatte de glade gæster for.

Niels HP og Veronika Mortensen har begge spillet med nogle af landets mest anerkendte big bands som bl.a. DR’s bigband, Klüvers Bigband, Århus Jazz Orchestra, Tivoli Bigband men denne eftermiddag i Sløjfen var det med et intimt og ualmindeligt velspillende akkompagnement fra de to anerkendte musikere Anders Fjeldsted og Jakob Christoffersen.

Jacob Christoffersen, Anders Fjeldsted, Veronika Mortensen, Niels HP. Foto: Peter Winding

Kontrabassisten Anders Fjeldsted, ikke at forveksle med stand-up komikeren med samme navn, er efterhånden blevet en af landets mest efterspurgte bassister og siden Jacob Christoffersen efter 10 år stoppede som keyboarspiller i Shubidua i 2011 har han med stor succes helliget sig jazz og soul, hvor han har medvirket i et utal af indspilninger. Han har spillet med de allerstørste danske og internationale soul- og jazznavne, herunder bl.a. Curtis Stigers, Alex Riel, Chris Minh Doky, Jespr Thilo og mange flere og modtog endvidere Ben Webster prisen i 2013, så det var musikere af høj klasse, som publikum mødte søndag i Sløjfen.

De to virtuoser udgjorde en solid rytmisk bund for de solister og fik også plads til selv at brillere i imponerende og afpassede soli uden at tage fokus fra de to sangere.

Veronika Mortensen og Niels HP, der begge evner at frasere, som kun rigtige soulsangere formår, gav flotte prøver på deres blændende stemmers rækkevidde, både i solosang og i de mest elegante tostemmige harmonier.

Efter en kort pause vendte kvartetten tilbage med andet sæt, der var lige så godt og stemningsfuldt som det første. Sløjfens scene med dæmpet lys, smukke lys-julehjerter på birkestammer og med små stemningslamper ved lave cafeborde placeret med god afstand i mellem i salen udgjorde en perfekt kulisse. Efter ekstranummeret ‘Baby it’s Cold Outside’ kunne publikum begive sig ud i den gråkolde vintersøndag med et smil på læben og i dejligt julehumør.

Det var 4 af landets allerbedste soul-artister, som søndag spillede julestemningen op i Sløjfen. Foto: Peter Winding

Hold øje med Sløjfens hjemmeside og opslag, så du ikke går glip af det næste musikalske arrangement. Der er meget mere i vente.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler