26. januar 2022

Spillevende koncert med HØST Gospelkor

Sangglæden lyste ud af medlemmerne da Ødum Kirke i aftes dannede ramme for en spillevende koncert med HØST Gospelkor som ByensNyts udsendte havde den store fornøjelse at deltage i.

Mette Frederiksen havde dårligt afsluttet sit pressemøde før kirken var fyldt med forventningsfulde publikummer som kunne opleve korets indmarch til svingende klavertoner.

Den karismatiske korleder Maria Norby Gjødsbøl satte det hele i gang og skabte undervejs god stemning med sine medlevende og energiske kommentarer og viste ikke mindst sine enestående evner som solist, da hun i et par af numrene sang lead vokal.

To af koret modige medlemmer havde også et flot parti med solosang i “Mary’s Boychild” og ellers gav koret prøver på deres flotte og kraftfulde flerstemmige toner i numre som “Joy” og “Oh Holy Night”.

Korleder Maria Norby Gjødsbøl har gospel i sjælen og hun leder hele fire gospelkor i det østjyske og herunder altså også Gospelkoret HØST. Herudover er hun en del af ledelsen på Horsens Musicalteater og selvstændig sanger. Hun formår med sin smittende begejstring ikke bare at få masser af kraft og performance ud af korets deltagere men samtidig at få publikum til at føle, at de er en del af det hele.

I numrene “You are my daily bread” og “Better” var der tryk på kedlerne hos koret som ikke bare sang rent og men også meget udtryksfuldt.

Ved indgangen havde publikum modtaget teksten til numrene “Dejlig er jorden” og “Decembernat” som man fik lov at synge med på. Det gjorde vi også på “When the saints go marching in”, hvor det lykkedes Maria med koret som støttende backing at få hele kirken til at svinge i en medrivende kanon.

Koret blev akkompagneret af en helt igennem formidabel Stephen Nørrelykke på piano. Stephen Nørrelykke er ikke en Hr hvemsomhelst. Udover at være uddannet rytmisk pianist fra Det Jyske Konservatorium er han også gift med gospelsangeren Lene Nørrelykke med hvem han leder to gospelkor og som han bl.a. sammen med Allan Mortensen har spillet med til en lang række koncerter landet over. Herudover er han kendst som pianisten bag Pejseshow i Brædstrup og Rune Herholdt and the Gospelbrothers og som underviser til flere gospel workshops.

Det er imponerende, hvad Maria Norby Gjødsbøl på kort tid har fået ud af HØST Gospelkor som i øvrigt sagtens kan optage flere medlemmer. De synger hver tirsdag i kirken i Ødum og på torsdag drager flere af korets medlemmer til Horsens, hvor de sammen med andre gospelkor skal være opbakning til Horsens Musical Teaters Performancehold med Sofie Lassen Kahlke i spidsen i årets juleshow Light of Christmas.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
6.5 ° C
6.9 °
5.9 °
90 %
8.2kmh
93 %
ons
6 °
tors
8 °
fre
5 °
lør
10 °
søn
6 °