22. september 2021

Tragedie med lange skygger

Foredrag om den Røde Pimpernel i Hadsten Sognegaard tirsdag d. 24. august kl. 14.30-16.00

Når Hadsten Sognegaard i morgen tirsdag slår dørene op til foredrag med foredragsholder Niels Birger Danielsen er det til en spændende beretning om Hadsten mest berømte modstandsmand Frits Johan Blichfeldt Møller.

Vi har her på ByensNyt tidligere skrevet om Frits Johan Blichfeldt Møller som lød navnet den Røde Pimpernel, fordi det gang på gang med ligedele list og frækhed lykkedes ham at udslippe nazisterne, når han organiserede transporter af jøder til Sverige fra København og mindre fiskerhavne i Nordsjælland.

Du kan læse ByensNyts historiere her: Den Røde Pimpernel

Niels Birger Danielsen har sat sig grundigt ind i baggrundshistorien og har bl.a. skrevet om den i sine bøger om 2. verdenskrig og du kan til foredraget få endnu dybere indsigt i den gribende beretning om Blichfeldts Møllers indsats.

Blichfeldt Møller blev skudt på Asiatisk Plads i København i februar 1944, da en stikker havde alarmeret nazisterne.

Foto: Jan Erik Elgaard

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er medstifter af og formand for Favrskov Revyen i Hadsten. Han er derudover formand for Kulturhuset Sløjfen i Hadsten, næstformand for Favrskov Gymnasium og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
11.2 ° C
13.1 °
9.8 °
94 %
4.1kmh
100 %
ons
19 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °
søn
11 °