17. juni 2024

Tove Ditlevsen – set med nye øjne

Tirsdag d. 7. februar fortæller den prisvindende og anerkendte biografi-forfatter Jens Andersen om Tove Ditlevsen i Hadsten Kulturhus Sløjfen.

Tove Ditlevsen har de seneste år fået en ny storhedstid med international succes, og hendes litteratur var da også på mange måder forud for sin tid. Hun brugte sit eget liv – psykisk sygdom, misbrug og nederlag – nådesløst i sin litteratur. Og samtidig var hun en stor humorist, der brugte ironi og sarkasme som et våben i et forfatterskab, der var rigere og mere vidt forgrenet end de fleste aner.

Med udgangspunkt i sine nye, anmelderroste bog ”Ditlevsen” tager Jens Andersen tilhørerne med ud i både kendte og ukendte dele af Tove Ditlevsens kunst. Med en række nye kilder – private breve, manuskripter, glemte digte og selvbiografiske avisskriverier – tegner han på halvanden time det hidtil mest nuancerede portræt af én af de største i dansk litteratur.

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem LOF-Midtjylland og Hadsten Bibliotek. Foredraget starter kl. 19, og billetter kan købes på dit lokale bibliotek i Favrskov eller via favrskovbib.dk

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler