12. april 2024

I fællesskab kommer vi igennem krisen

Siden starten af marts, har landet været i alarmberedskab på alle parametre, og det er de færreste, der ikke på en eller anden måde, har Corona-krisen inde på livet.

Mange er sendt hjem, endnu flere arbejder hjemmefra og så er der dem, der midlertidigt har måtte lukke deres forretning. Andre igen kører på nedsat drift, og får det til at fungere med forskellige tiltag, og så er der faktisk også dem, der kører forholdsvis normalt og nogen der tilmed har øget deres omsætning.

På ByensNyt.dk har vi igennem de seneste uger sat fokus på især byens erhvervsliv, lige fra de lokale butikker, til onlinehandel og såmænd også banker og revisorer, der i disse dage, har mere end nok at se til. Vi har også set på, hvordan skolerne fungerer i forhold til undervisning over nettet og såmænd også kunnet glæde os over, at byen har fået en ny kommende topspiller i den danske håndboldliga.

Og hvor vil jeg så lige hen med alt dette? Jo, jeg vil derhen med det, at vi lige nu, som vi altid har gjort, men måske i endnu højere grad end tidligere, sætter fokus på, hvad der fungerer, på den ene eller anden måde. Vi bakker op lokalt, og fortæller de historier fra dem, der lige nu er presset på hver deres måde, men som forsøger at finde løsninger på det. Tilmed har mange sagt til os, at der faktisk er kommet ting ud af krisen, som de formentlig kan bruge efterfølgende. Som for eksempel at vareudbringning og fokus på at nethandel, i kombination med en fysisk butik, måske er vejen frem og en del af løsningen.

Når landet, forhåbentligt snart, åbnes op igen, så venter der en lang og sej proces med at få hjulene i gang, og også her forestiller vi os, at ByensNyt.dk bliver en vigtig medspiller. Vi vil fortsætte med at finde de gode historier, og bakke op omkring dem, der lige skal have et ekstra skub, så også de kommer igennem krisen, til gavn for dem selv, men så sandelig også for byen og vores samfund.

Vi kommer desværre ikke udenom, at der bliver folk, der må se deres virksomhed, enten markant beskåret eller helt lukket, men jeg føler mig overbevist om, at vi i fællesskab kommer igennem krisen. Det kommer til at kræve en masse af os alle, og det bliver langtfra sjovt, men jeg kan love, at vi på ByensNyt.dk vil gøre alt, hvad vi kan, for at være med til at løfte opgaven, også når det kommer til at gøre ondt for alvor. Vi vil også love, at vi stadig kommer til at gå konstruktivt til værks, fordi vi tror på at det er den vej, der er bedst. Vi håber at også at I, kære læsere, vil med den vej, så vi samlet kommer videre.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler