13. juli 2024

Mille fra Hadsten elsker ræs

Mille Hoe er 20 år, bor i Hadsten og er en ud af kun to kvindelige kørere i racersportens formel 5. Deudover har hun et par spændende projekter i gang på sidelinjen.

Da hun var lille fulgte hun sin storebror Mads’ gocartkørsel og fulgte også nysgerrigt med da han byttede gocarten ud med en formel 5. I formel 5 anvendes der udelukkende racerbiler, der er fremstillet specielt til konkurrencekørsel. Bilerne er bygget med et rørrammechassis, hvor der kun lige akkurat er plads til køreren, motoren og den fire trins gearkasse. I 2019 fik Mille lyst til at få sin egen formelracer og det gik så godt, at hun blev vicedanmarksmester i sin første sæson.

Hun havde egentligt tænkt det første år som et læreår, men hun lærte tilsyneladende hurtigt. Der er ca. 12 kørere i Formel 5, når de tæller formel 2000 kørerne med, som de også kører mod. i 2020, hvor hendes storebror Mads blev dansk mester landede hun med en sjetteplads ca midt i feltet og det var hun fint tilfreds med.

“Ja, i min 2020 sæson har jeg været lidt ramt af noget sygdom, så der har jeg kun kørt 2 afdelinger” fortæller hun, ” men det er nu gået meget godt alligevel.” Hun sætter sig ved siden af sin røde racer som hun, hendes bror og far har fået tilpasset til hende. “Jeg startede egentlig med at spille fodbold, så kørte jeg lidt gocart og så var jeg tibage til fodbolden men da jeg fik prøvet formel 5 raceren, synes jeg bare det var skidesjovt” siger hun. Og med op mod 200 km/t på langsiden i den rød-hvide racer, så kan hun godt mærke adrenalinen pumpe, men det nyder hun.

To spændende nye projekter

“Jeg tror, at jeg kører igen i 2021 sæsonen. Bilen er i hvert fald reserveret til mig og så må vi se, hvor langt det rækker og hvad jeg får tid til, for jeg har også et par andre projekter jeg skal i gang med” fortæller hun lidt hemmelighedsfuldt.

Hun røber dog hurtigt, at det første projekt er at tage lastvognskørekort. “Så kan jeg jo afløse far en gang imellem” fortæller hun. “Han har en vognmandsforretning og det kunne da være sjovt at tage en tur for ham” siger hun, mens jeg kigger ud på gårdspladsen, hvor der holder en gigastor sættevognstrækker, der kunne afskrække de fleste. Men kan man race af sted med 200 km/t på en racerbane, så har man vel også modet til at køre en kæmpe lastvogn? Mille blev student i sommeren 2020 på Favrskov Gymnasium og har et sabbatår lige nu. Sabbatåret tilbringer hun med job både i Fakta i Hadsten og i en børnehave i Hammel.

Det andet projekt som Mille nu går i gang med er renoveringen af en gammel Chevrolet Pick up fra 1941, som hendes kærlighed er faldet på.

Mille med sin gamle chevrolet fra 1941

“Vi har altid gjort lidt i amerikanerbiler i familien men jeg har sagt, at de ikke rigtig er noget for mig, med mindre det var sådan en fed gammel chevrolet pick up”, fortæller hun. “Og så en dag tog min far mig på ordet. Han havde fundet et gammelt ladefund på Facebook, viste den til mig og spurgte: Hvad siger du? Den er godt nok lidt af en rustbunke sagde jeg så. Men så tog vi ud og kiggede på den. Og ja, den var rusten, men det kan jo laves, så den er vi nu gået i gang med” griner hun.

Mille håber på at hun kan få den færdig til forsommeren 2021. “Det er ambitiøst og det kræver nogle timer, men vi må jo bare i gang” siger hun mens hun går ind for at skifte til arbejdstøj, så hun kan komme i gang med at ordne rust på den gamle pickup.

Pickuppen har en original V6 Chevrolet motor og vil helt sikker tiltrække sig noget opmærksomhed, når den en gang bliver færdig og kommer ud at rulle.

Mille er en pige med benzin i blodet og mon ikke vi kommer til at høre mere om hende fra formel 5 sæsonen 2021. Det tror jeg. Vil du også læse om Milles bror Mads, der også kører ræs og lige er blevet danmarksmester kan du klikke her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler