19. maj 2024

Så vildt at jeg skal spille for AGF

Lige ved første øjekast gør hun måske ikke det store væsen ud af sig, men man fornemmer hurtigt når man taler med Johanne Guldbæk Pedersen, at hun er gjort af et særligt stof, og i den grad brænder for sin sport.

Johanne er midtbanespiller og løber såmænd rundt med den klassiske 10´er på ryggen. Lige for tiden går hun på Vejle Idrætsefterskole, og spiller samtidig i Lyseng i Højbjerg, hvor hun spiller U-18 DM. Før det var hun et smut forbi VSK, men det hele startede i HSK Fodbold allerede da hun var omkring fem år gammel.

Til den kommende sæson bliver Lyseng og VSK en del af AGF, så efter sommerferien er det den klassiske hvide trøje, som Johanne skal trække over hovedet, og det gør hende bestemt ikke noget.

“Det er så vildt, at jeg skal spille for AGF, det er noget som jeg har drømt om i mange år, så det er jeg virkelig stolt over. Det er første gang, at AGF har kvindefodbold, så det er da også mega sejt, at være en af de første på den front. Jeg ser frem til, at der lige bliver lagt et lag mere på, og at det nok bliver mere elitært, fordi selvom at Lyseng er en god klub, så mangler vi lige det sidste, for at det bliver rigtigt fedt”, lyder det entusiatisk fra Johanne til ByensNyt.dk.

For tiden går hun på Vejle Idrætsefterskole, og skal starte op igen i dag, efter to måneder derhjemme på grund af corona-epidemien, og hun glæder sig til, at komme tilbage til en lidt mere normal hverdag igen.

“Det har været en noget speciel tid, hvor jeg hverken har kunnet være på efterskolen, og jeg har heller ikke spillet fodbold i Lyseng, så jeg har selvtrænet, både med løb, fysisk træning og skudt lidt på mål på banerne. Der ud over har jeg selvfølgelig gået i skole online, men det bliver bare godt at komme tilbage, både i forhold til skolen og fodbold. Der bliver ikke nogen kampe før sommerferien, så det er lidt ærgerligt, men så kan jeg fokusere lidt mere på efterskolen”, fortæller hun og fortsætter:

“Jeg har både været til træning og spillet kamp for Lyseng, mens jeg har gået i Vejle, så det har til tider været hårdt, men omvendt har det også givet et lille afbræk fra efterskolen, så det har sådan set fungeret fint. Men ingen tvivl om, at det er en helt anden måde at gå på efterskole på, og man skal virkelig ville det. Jeg har heller ikke været på skolen i så mange weekender, fordi der har været kamp, men jeg synes det har fungeret”

Først gymnasiet og så på jagt efter en kontrakt

Efter sommerferien står den på Favrskov Gymnasium, hvor hun har mulighed for at gøre det over fire år, da hun er under Team Danmark, og derefter er det livet som professionel der skal jagtes.

“Jeg skal gå på Favrskov Gymnasium efter sommerferien, og stadig spille i Aarhus, så det bliver lidt af et puslespil, men jeg er sikker på, at det nok skal gå. Jeg kan selvfølgelig ikke være med til morgentræning, men så må jeg lave noget selv inden skole. Jeg håber meget på, at jeg om et par år kan komme til at spille i kvindeligaen for AGF, og på sigt vil jeg meget gerne til udlandet og spille. Der er sket meget i forhold til økonomi de seneste år, og det synes jeg bare er fedt, så helt klart, det er noget der skal forsøges”, lyder det stålfast og roligt fra Johanne.

En anden der allerede har taget springet til udlandet er Matilde Lundorf, som ByensNyt.dk talte med i sidste uge. Matilde udlever drømmen i Brighton, og er også en af dem, som Johanne ser op til.

“Jeg har trænet med hende i VSK, og har løbende talt med hende, og jeg synes bare det er mega sejt, at hun er kommet til Brighton, og hun er klart en af dem, som jeg ser op til, og det kunne da være fedt at komme til England på et tidspunkt”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

1 KOMMENTAR

Comments are closed.