22. maj 2024

Ambitiøs satsning af Hadsten Håndbold på kvindesiden

Hadsten Håndbold har igennem flere år været at finde i både 1. og 3. division på kvindesiden, og nu vil klubben gerne satse endnu mere på miljøet omkring disse hold, blandt andet for at sikre et stærkt udviklingsmiljø for klubbens unge spillere.
 

Man har hen over de seneste år fået mange unge spillere op fra U19, som stod over det store skridt der er op i seniorrækkerne, og her har 3. divisionsmandskabet været oplagt. Men nu ønsker klubben at skabe en endnu større synergi imellem 1. og 3. divisionsholdet, ved at tilrettelægge et attraktivt træningsmiljø omkring 3. divisionsholdet også. 

Formand for Hadsten Håndbold Rene Jensen sætter lidt ord på, hvad det kommer til at betyde i tiden der kommer.
 
”Vi har fornemmet et behov for at kunne tilbyde et godt setup og et stærkt træningsmiljø for de her unge spillere, og har derfor besluttet at skabe et attraktivt miljø omkring 3. divisionsmandskabet. Et setup, hvor vi gerne vil satse på at kunne tiltrække nye talenter eller unge piger der gerne vil udvikle sin håndbold og træne ”opad” med 1. division mindst 1 gang om ugen. 
Ambitionerne er derfor også klare – vi sigter efter 2. division, enten i den kommende sæson eller året efter”, fortæller Rene. 

Til at varetage og udvikle truppen, har Hadsten Håndbold indgået aftale med John Frederiksen, tidligere 3. division i AGF og ungdomstræner i Team Favrskov Håndbold, og så Helle Walentin som Senior udviklingsansvarlig på tværs af 1. og 3. divisionsholdene. Helle har netop stoppet den aktive håndboldkarriere, efter mange år i 1. division og en sæson i Dameligaen i Horsens. Her vil holdet få et tæt samarbejde med 1. divisionsmandskabet, hvor Mathias Broløs og Anders Faber er trænere. 

Det er også noget som glæder Mathias Broløs fra 1. divisionsholdet, at der satses på 3. divisionsholdet. 

”Vi har en relativt stor gruppe unge spillere, som træner med os og på sigt kan blive aktuelle for 1. divisionsholdet. Men de har brug for spilleminutter på seniorniveau, og det kan de få på 3. divisionsholdet, hvis ambitioner er at tage et skridt opad over de kommende sæsoner. Den synergi mellem klubbens 2 bedste damehold, kan fremadrettet gavne både talenterne og at sikre at klubben er en fast del af 1. division”, beretter 1. divisionstræneren. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler