24. september 2023

Danmarks største Diggi-projekt sker i Hadbjerg og Hadsten i efteråret

Corona ramte mange initiativer og projekter rundt i hele landet, også for Hadsten Håndbold. Man havde nemlig planlagt nogle store skoleforløb sammen med DGI Østjylland, på skolerne rundt i Hadsten og omegn.

Men Corona lukkede ned for mulighederne, men nu begynder tingene at lysne og man vil efter sommerferien sætte gang i ”Diggi”-projektet, som det har fået som arbejdstitel mellem Simon Olsen fra Hadsten Håndbold og Henrik Jørgensen fra DGI Østjylland. 
Titlen udspringer sig af projektforløbet ”Hænderne op med Diggi”, som Henrik Jørgensen er initiativtager og idemanden bag, efter 20 år som folkeskolelærer og nu udviklingskonsulent hos DGI Østjylland. 

Hænderne op med Diggi er en projektuge for skoleklasser, hvor man bruger historien om dinosaureren Diggi igennem dansk, matematik og idræt. Så leverer DGI og Hadsten Håndbold alt materiale til brug til lærerne, som er lavet af Henrik Jørgensen, som kender til udfordringerne for lærerne i forbindelse med sådanne projekter ellers. 
Hver dag kommer en instruktør fra DGI og er med i klassen og så er der bevægelse og aktivitet på skoleskemaet hver dag. 
Det hele sluttes af med en boldspils- og bevægelsesdag i hallen om fredagen. 

Nu er der landet en stor aftale med Hadbjerg Skole om netop dette projekt. Hele 11 klasser fra 1.-6. klasse skal over 7-8 uger igennem et projektforløb med bevægelse, boldspil og håndbold på skoleskemaet. 
Efterfølgende er 6 klasser fra Hadsten Skole også sprunget på projektet. 

Det er noget som glæder Salgs- og Eventchef i Hadsten Håndbold, Simon Buus Olsen. 
”Det er fuldstændig fantastisk, at Hadbjerg Skole og senere Hadsten Skole også,  bare har været så klar på det her. Men at de ligefrem booker ind til alle klasser fra 1.-6. årgang i Hadbjerg og 6 klasser på Hadsten Skole, det er jo helt vildt. 
”Diggi”-projektet, synes jeg rammer plet på samarbejde mellem skole og foreningsliv, fordi vi faktisk leverer alt det lærerne skal bruge + instruktører til det hele. Vi sørger for et projektforløb hvor vi sørger for børnene får en glæde ved bevægelse, boldspil og samtidig en sjov historie, hvor de kommer forbi dansk og matematik samtidig i deres skolegang. 
Vi har kunnet se i de 3 forløb vi har nået at kører som pilot-klasser, at det skaber smil og en glæde ved bevægelse hos alle der er med. Vi kan afspejle det ret godt i medlemstallene også, fordi mange efterfølgende er at finde til træningerne i hallen”, fortæller Simon. 

Forløbet finansieres via fondsmidler fra DGI, Hadsten Håndbold selv og et sponsorat fra de lokale erhvervsfolk Aktiv Hvidevarerservice v. Martin Simonsen og KE-EL Installation v. Torben Eriksen. Det efterlader et symbolsk beløb for skolen selv til at betale pr. projektuge. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler