20. august 2022

Forlængelse med trænerduo på plads

Der var smil på læberne da formand Rene Jensen og trænerduoen for 1. divisionsmandskabet Mathias Broløs og Anders Faber, kunne overbringe nyheden til spillertruppen om at der var en forlængelse af deres aftale på plads i klubben. 

Mathias Broløs har været træner i snart 2 sæsoner i Hadsten Håndbold, hvor Anders Faber kom til op til denne sæson, som assistenttræner. 
Samarbejdet har været rigtig godt og undervejs i sæsonen lå man nummer 1 hen over jul og nytår i rækken. 

Der har heller ikke været tvivl i klubben om at en forlængelse med duoen var meget vigtigt. 
”Vi er enormt glade for Mathias og Anders omkring vores 1. divisionshold. De har bibragt en masse energi, humør og har fået skabt et homogent mandskab, som har en god træningskultur og udviklet på holdet og den enkelte spiller. 
Vi har også fået enormt god feedback fra truppen, som er rigtig glade for de to”, udtaler formand for Hadsten Håndbold Rene Jensen. 

Mathias er også rigtig glad for at en forlængelse nu er på plads. 
”Der er mange grunde til at forlænge, men først og fremmest, så gør klubben og menneskerne omkring, Hadsten Håndbold til et fedt sted at være. Samtidig, så er mine forhåbninger selvfølgelig også, at vi som hold kan ligge yderligere lag på spillet, og her mener jeg stadig, at jeg kan være med til at udvikle på tingene, så vi tager endnu et skridt i den rigtige retning. 
Personligt, så ser jeg jo også gode muligheder i at fortsætte i Hadsten Håndbold. Jeg ser det som et godt sted at være lige nu, som også kan flytte mig lidt endnu, inden næste skridt. En vigtig faktor, er udviklingspotentialet i holdet, og at jeg træner nogle motiverede og arbejdsomme spillere. Det er vigtigt, for at vi kan opnå nogle gode præstationer”, fortæller han. 

Han fortæller også at han er rigtig glad for at komme i hele klubben, og at der lige nu er en ting der er savnet når man kommer i hallen. 
”Klubfølelsen og sammenholdet på tværs af klubben er rigtig stærkt. Vi ved altid, at der er opbakning til os og at folk følger troligt med i, hvad vi går og laver, ligesom de følger vores kampe. Det er med til at give en stærk motivation for os. 
Derfor savner jeg også, ligesom nok alle andre også, at vi snart på få alle håndboldspillere i hallen igen”, beretter cheftræneren. 

Mathias er udover at være cheftræner for 1. divisionsholdet, også utrolig dedikeret i andre ting i og omkring klubben. F.eks. er han træner på håndboldskole 1-2 gange om året, han er træner på Favrskov Talent og så er både ham og Anders gode til at besøge ungdomsholdene i klubben og lave inspirationstræninger. 
Det er også noget der har vejet tungt på vægtskålen for klubben i dialogen om forlængelse. 
”Vi er virkelig glade for den måde Mathias og Anders er blevet en fast del af klubben og af fællesskabet som de er. De kender efterhånden alle, og alle kender dem, og efter kampe er de gode til at komme i caféen og lige få en øl og en snak om den overstående kamp med tilskuerne. De er gode til at være forbilleder for vores unge mennesker og så har de nogle værdier som bare passer ind i vores fællesskab”, fortæller Rene. 

Med en forlængelse kommer spørgsmålet også, om hvordan perspektiverne er for den kommende sæson. 
”Jeg ser udviklingspotentialet som et af de vigtige parametre for at kunne fortsætte. Jeg ser frem til at vi som hold bliver endnu mere sammenspillet, og at udviklingen hele tiden kan påvirke i den faglige retning, fordi der ikke skal bruge en masse tid på de interne relationer, som er super gode. 
Jeg er også sikker på, at det vil booste de individuelle kompetencer på banen i endnu højere grad. Så må vi se, hvor det kan føre os hen”. 

Samtidig med Mathias’ forlængelse er der også forlænget med assistenttræner Anders Faber og det er noget Mathias er rigtig glad for. 
”Anders er som jeg vidste inden sæsonen, en kompetent assistenttræner at have ved min side. Der er ingen tvivl om, at vores samarbejde har fungeret rigtig godt, og jeg havde derfor også håbet at han ville forlænge sin aftale. Han komplementerer mig godt, og det er vigtigt at have en person ved siden af, som nogle gange ser tingene fra en anden vinkel. Vi er heldigvis enige i langt det meste”, smiler Mathias sluttende af. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler