12. august 2022

Hadsten Håndbold indtog Nordjylland – og fik guld med hjem

I weekenden tog 150 ungdomsspillere og 25-30 frivillige trænere og ledere fra Hadsten Håndbold afsted til Tornby Cup, som et opstartsstævne til den forestående sæson. 

Sidste år blev stævnet aflyst grundet Corona, så det var med stor længsel af spillerne igen kunne komme afsted og opleve den unikke stævneoplevelse, som det er at være afsted med klubben. Fordelt på hold fra U9 og op til og med U17 var klubben stærkt repræsenteret til turneringen blandt de knap 200 deltagende hold til stævnet.
 
Det blev stil sejre og optur, men også nederlag og skuffelse. Men det vigtigste var at fællesskabet var i højsædet beretter Salgs- & Eventansvarlig i klubben, Simon Buus Olsen. 

”At være til stævne er noget specielt. Selvfølgelig vil man gerne vinde og man bliver skuffet, når det ikke lige går som man ønsker. Men fællesskabet på kryds og tværs af årgange og køn, masser af pølsemix, fisen under dynerne, hyggen mellem spillerne og en masse skud på mål, det er bare vigtigere her. 
De her oplevelser husker de unge mennesker resten af livet og skaber venskaber for livet også.” 

Resultatmæssigt gik det også rigtig godt for klubbens hold, fortæller Simon. 

”Vi fik U9 piger og U15 piger i A-finalen og begge vandt guld, så det var jo fantastisk. Men kulissen til de 2 finaler var mere end guld værd. Jeg tror U9 pigerne følte sig som landsholdsspillere, da knap 100 spillere, trænere og forældre fra andre årgange var pakket ind i den lille hal de spillede finale i, og havde horn, trommer og slagsange med og skabte en fantastisk stemning for de unge piger. Og til U15 pigefinalen var alle hold, forældre og trænere fra klubben samlet i Tornby Hallen og skabte et inferno af en kulisse, som bar pigerne frem til endnu en guldmedalje og vi fyldte hel halgulvet, da der skulle synges sejrssang. Det er en tradition som er 30 år gammel i klubben, at når et hold vinder en finale, så skal ALLE spillere fra klubben med ind i rundkredsen og synge sejrssang. Det var fantastisk at opleve.” 

Om 14 dage starter den ”rigtige” turnering op og her har Hadsten Håndbold hold med i alle ungdomsrækker udover U19 piger. Bl.a. er de to U17 hold noget klubben er glade for også at have med i denne sæson. 

”Efterskole-årgangen, som U17 ofte kaldes, er svær for mange klubber, så er vi igen i år har U17 både for drenge og piger, er virkelig godt og vi håber det er med til at skabe grobund for fastholdelse fremover, ligesom at få stævneoplevelsen med i weekenden, forhåbentligt kan skabe en fastholdelse også, via venskaber og fællesskab”, slutter Simon af.

Hadsten Håndbold er Favrskovs største håndboldklub, med over 600 medlemmer via spillere, trænere og frivillige. 

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler