8. december 2023

Schmidt: Vi overmatcher de andre på gejst

Maria Schmidt er blot 20 år, men er allerede godt på vej til at etablere sig på Hadsten Håndbolds 1. divisionshold som den ene af holdets to stregspillere. Hun er i gang med sin anden sæson i klubben, efter at hun skiftede fra Skanderborg Håndbold.

Hadsten er hendes første klub som senior, og hun fortæller, at hun faktisk er gået ned i træningsmængde efter skiftet, da hun tidligere var tilknyttet SHEA i Skanderborg, hvor den stod på fire træningssamlinger om ugen, mens Hadsten “nøjes” med tre.

“Det er faktisk helt rart, at have lidt mere fri om aftenen, og selv kunne være med til at planlægge noget af sin træning, fordi der er jo noget selvtræning ved siden af de fælles træninger. Jeg er rigtig glad for at være i Hadsten, og føler at vi har fået en helt anden tilgang til tingene i denne sæson, hvor jeg synes at vi overmatcher de andre (hold, red) på gejst. Vi har talt om, at når vi som hold fungerer godt, så er det netop ved at spille som et hold, og ikke forfalde til det individuelle spil, og indtil nu har det jo fungeret ganske godt”, lyder det fra Maria Schmidt til ByensNyt.dk.

Hun har i denne sæson fået væsentligt mere spilletid end i sidste sæson, blandt andet på grund af, at Ida Jespersen er rejst til Vendsyssel Håndbold, og det bekommer det unge talent godt, at hun nu også får spilletid i angrebet. Hun er af statur ikke en klassisk stregspiller, men der er en god forklaring på, hvorfor det endte med netop den position

“I sidste sæson spillede jeg stortest kun i forsvaret, så jeg er glad for, at jeg også får spilletid i angrebet. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi mistede Ida, men for mit eget vedkommende er jeg glad for mere tid på banen, og at jeg igen kan få kigget på mit spil i angrebet, som har været i dvale et stykke tid. Jeg er måske ikke en klassisk stregspiller, men den højde jeg har nu, havde jeg også da jeg var 10-11 år, så dengang var jeg jo en høj streg, og så er jeg bare fortsat på den position. Så hvad jeg ikke har i højde, må jeg bare have i benene”, konstaterer Maria Schmidt.

I aften gælder det Ringkøbing Håndbold, og her er der tale om et vaskeægte topbrag, da det er nummer to mod nummer tre der mødes, så selvom at Ringkøbing må betegnes som favorit, så kommer Hadsten med så meget selvtillid, at en sejr bestemt ikke kan udelukkes.

“Vi kommer som “underdogs”, men vi har noget at leve op til, og har jo vist at vi godt kan spille håndbold på et højt niveau, så det skal vi jo bare vise igen fredag aften. Ringkøbing har et godt hold, blandt andet en stærk målmand og masser af skudkraft fra bagkæden, så der venter en hård kamp, men jeg synes vi har lagt en god taktik, og sidste sæson var vi tæt på, så det bliver helt sikkert en spændende kamp, som jeg ser frem til”

Kampen starter klokken 18.30. Resultat og reaktioner kan som altid findes på ByensNyt.dk, dit lokale medie, umiddelbart efter kampen.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler