8. december 2023

Tre klubikoner takker af i Hadsten Håndbold

Når Hadsten Håndbolds 1. divisionshold lørdag eftermiddag løber på banen i København, hvor de skal møde Rødovre, så bliver det samtidig sidste tur med kliken for Sophie Toft, Kathrine Skipper og Sofie Ladekjær, der alle tre stopper efter denne sæson.

Sophie Toft og Kathrine Skipper har spillet i klubben siden 2013, mens Sofie Ladekjær kom til i 2015, og dermed er det i alt 25 års erfaring der nu stopper i Hadsten Håndbold efter den nuværende sæson. Sophie og Kathrine kom til klubben fra Randers HK, mens Sofie havde slået sine folder i Tarm-Foersum, der på det tidspunkt også spillede i 1. division.

At det bliver til et stop nu skyldes flere forskellige årsager, men alle tre understreger, at det intet har med klubben at gøre, men at det ene og alene skyldes andre prioriteringer i livet. At de i det hele taget er blevet hængende i klubben så længe, hvilket er et særsyn i topidræt i dag, giver de her noget af forklaringen på.

“Der er en helt speciel kultur i klubben, som bygger på nogle gode værdier, og det har været klart medvirkende til, at jeg er blevet her. Mange spillere er også blevet her gennem flere sæsoner, som hen ad vejen er blevet ens gode veninder, så der har været minimalt med udskiftninger i en del år, hvilket også har gjort det attraktivt at blive, samtidig med, at vi har spillet på et ret højt niveau”, fortæller Sofie Ladekjær, hvilket Sophie og Kathrine nikker genkendende til.

Nu stopper trioen så, og det skyldes især at nye udfordringer venter i forhold til jobs og andre fritidsinteresser.

“Alting har en ende, og vi er nok kommet til det punkt, hvor andre ting skal prioriteres højere. For mit vedkommende er jeg færdig med min uddannelse, og skal ud at søge arbejde, hvilket er min førsteprioritet lige nu, og derfor har jeg valgt at sige stop nu. Det er selvfølgelig specielt at det snart er slut, men det føles rigtigt, og måske er det først efter sommerpausen, at det for alvor går op for en, at det er slut”, fortæller Sophie Toft, der har vogtet målet for Hadsten Håndbold. Kathrine Skipper er også færdig med sin uddannelse som social og sundhedshjælper, mens Sofie Ladekjær arbejder som advokat og samtidig spiller på et af Danmarks bedste hold i golf.

Foto: Erik Laursen. Nederst i bunken ligger Kathrine Skipper, der netop havde sikret Hadsten en sejr over Ajax, og dermed oprykningskampe mod Ringkøbing.

Når de tre skal kigge tilbage på deres tid i Hadsten, så er der ikke så meget tvivl om, hvilken sæson der står som det største, nemlig sæsonen 2016/2017, hvor holdet blot var få mål fra at spille sig i Kvindeligaen.

“Der er ingen tvivl om, at den sæson, hvor vi var få mål fra fra rykke op står som det største. Det var en vild sæson, hvor det hele flaskede sig, og hvor vi også havde heldet med os. Vi var faktisk en meget smal trup, hvor der ikke skulle gå meget galt, før vi nærmest ikke kunne stille hold, men det blev måske også vores styrke, fordi vi var virkelig sammenspillet, og spillede et brag af en sæson, hvor vi ikke var langt fra oprykningen”, lyder det fra Kathrine Skipper, og Sofie Ladekjær tilføjer:

“Da vi først spillede uafgjort mod Ringkøbing på udebane, der fik vi for alvor troen på, at det kunne lade sig gøre, men da det skulle afgøres i vestjyskBANK Arena, der var stopfuld af tilskuere, så manglede vi lige det sidste, hvilket jeg tror at mange i bestyrelsen nok var glade for, fordi jeg er ikke sikker på, at klubben var klar til et ligaeventyr”, kommer det storsmilende fra vestjyden.

De efterfølgende sæsoner har aldrig nået samme luftlag, og det har de tre det helt fint med. For dem har det lige så meget handlet om at udvikle sig som hold, og samtidig have det sjovt internt på holdet, og der har på den måde ikke været ligadrømme i spil.

“Det var jo primært de to sæsoner, hvor Kent Ballegaard var træner, der var et fokus på at rykke op, mens de andre sæsoner mere har handlet om nogle interne mål samt at udvikle spillere, hvilket klubben også har været gode til, og flere nuværende spillere i kvindeligaen har jo været forbi klubben i tidens løb (Her kan nævnes Sidsel Mejlvang, Sara Kececi, Anne Berggren og Sophie Moth, red), men det har ikke været noget ønske fra vores side umiddelbart. Det kunne selvfølgeligt have været sjovt, hvis vi som hold havde spillet os derop, men det er også helt fint, at det blev til lige ved og næsten”, fastslår Sophie Toft, der ikke helt stopper med håndbold, da hun fortsætter med Beachhåndbold, hvor hun sidste år deltog i Champions Cup for klubhold i Italien.

Foto: Erik Laursen

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler