18. oktober 2024

Kokgården i Søften lægger jord til pløjestævne

Søndag den 13. oktober samles landmænd og pløjeentusiaster på Kokgården i Søften, når LandboUngdom og CB Veteranerne afholder den traditionsrige pløjekonkurrence.

Deltagerne dyster om at skabe den flotteste, mest lige og mest præcise fure i jorden, og det kræver både teknik, erfaring og en skarp sans for detaljen for at løbe med sejren.

Pløjekonkurrencen er en ældgammel tradition, hvor landmændene bliver bedømt på deres evne til at pløje helt lige furer med den rette dybde og præcision. Det er en kunstform i sig selv, og der er ikke plads til mange fejl, hvis man vil imponere dommerne.

Arrangementet er ikke kun for landmændene – hele familien kan se frem til en dag fyldt med aktiviteter, hvor både børn og voksne kan komme tættere på livet på landet og opleve landbrugets fascinerende verden. Det er en oplagt mulighed for at nyde en dag i naturen og få et indblik i de teknikker, der ligger bag en veludført pløjning.

Pløjekonkurrencen på Kokgården er en del af en række lokale konkurrencer, der finder sted over hele landet i efteråret, og som hylder både fællesskabet og fagligheden i landbruget. Der er lagt op til en dag fyldt med samvær, faglig stolthed og imponerende pløjekunst.

Så tag familien med til Kokgården i Søften den 13. oktober og oplev, hvordan Favrskovs dygtigste landmænd går i kamp om at skabe den skarpeste fure!

Arrangementet starter klokken 9.00, mens selve pløjningen begynder klokken 12. Stævnet finder sted på Rønbækvej 27 i Hinnerup.

Mikkel Clausen
Mikkel Clausen
Mikkel Clausen har sin uddannelse fra Aarhus Universitet, hvor han har studeret Engelsk og Film og Medier. Ved siden af tjansen hos ByensNyt er han musikanmelder hos musikmagasinet GAFFA. Mikkel er fra Ølholm, men bor til dagligt i Aarhus.

Relaterede artikler