15. juni 2024

Hinnerup Bibliotek & Kulturhus klar med nyt efterårsprogram

Favrskov Bibliotekerne er klar med programmet for efteråret, og det er med en række spændende oplevelser i Hinnerup. Umami Vocals, Glenn Bech og jul for børnene er noget af det, der kan opleves.

Så er det igen tid til at Hinnerup Bibliotek & Kulturhus disker op med et nyt efterårsprogram, og der kan ses frem til en række oplevelser og arrangementer for både store og små i Hinnerup. Man kan glæde sig til koncerter, foredrag, børneteater, korarrangementer, kunstudstillinger og krea-aktiviteter. Der er noget for enhver smag. 

I det her efterår fokuserer Favrskov Biblioteker og Kulturhuse på at styrke det lokale tilhørsforhold mellem kulturhuse og borgere. Et sted, hvor man kan mødes på tværs, er over et måltid mad, og der inviteres som noget nyt til fællesspisning forud for udvalgte koncerter og foredrag. Målet er at matche de gamle dyder fra forsamlingshuse, hvor man over fællesspisning møder nye mennesker, man ellers ikke ville have mødt. Kulturhusene skal være lokale samlingspunkter og et inspirerende rum for fællesskab.

Endnu en nyhed er, at Favrskov Kommune er blevet udnævnt til ’sangkraft kommune’. Det kan ses i programmet, hvor flere nye fællessangs- og korarrangementer er dukket op. Målet er at give flere glæden ved at synge og udfolde og understøtte det lokale kormiljø. ’Når vi synger sammen, hører vi sammen’ er sloganet, og Favrskov Biblioteker og Kulturhuse håber at være med til at skabe bånd og samhørighed på tværs af køn, etnicitet, alder og sociale lag gennem sang. Arrangementerne er både for de rutinerede og for dem, der er helt nye udi at synge sammen med andre.

Søndagsmatiné, juleforestilling og bæredygtig by

Udover dage med kor- og fællessang, kan der opleves musikere udefra, når Umami Vocals inviterer til søndagsmatiné 10. december. Når ikke musikken spiller, kan der også opleves lidt af hvert. Alt fra foredrag med forfatter Glenn Bech og fotoudstilling om dansk-iranske kvinder og kampen for frihed i Iran til strik og æbledag.

Derudover afholdes Din Bæredygtige By i samarbejde med Hinnerup Mødes, hvor der vil være små oplæg ved lokale ildsjæle samt dialog om fremtidige lokale, konkrete initiativer.

For byens børn er der workshops, film og rytmik og en efterårsferie med forskellige aktiviteter. Bl.a. kan man i en skattejagt blive klogere på, hvordan dyr bor i naturen. Når december nærmer sig, er programmet som sædvanligt fyldt med jul og hygge. Der bydes bl.a. på engle-workshop og børneforestillingen God Jul, Cirkeline. 

Derudover kan man glæde sig til andre spændende arrangementer rundt i kommunen. Bl.a. foredrag med Niels Krause-Kjær og Vesterbro-betjent René Dahl Andersen eller koncert med Sko/Torp og Miriam Mandipira. Der er også noget for de mindste i familien med efterårsaktiviteter, halloween-uhygge, og juleteater.

Hele programmet kan hentes på det lokale bibliotek eller ses på favrskovbib.dk.

Mads Hvid
Mads Hvid
Mads Hvid er uddannet journalist og skriver for ByensNyt med udgangspunkt i 8382 Hinnerup. Mads er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har tidligere skrevet for DK Medier. I dag bor han i Aarhus, men er født og opvokset i Søften.

Relaterede artikler