2. december 2023

Tæt på Lone Boye

I ByensNyts føljeton, kaster vi i denne tid på de lokale byrådskandidater her fra 8450 og denne gang får vi svar på vores 8 faste spørgsmål fra byrådsmedlem Lone Boye, der igen stiller op for Socialdemokratiet.

Stilling: afdelingsleder på en efterskole

Hvor længe har du boet i 8450?

Jeg har boet i Favrskov, Hammel, siden 1987, hvor jeg som nyuddannet fik arbejdet på Frijsenborg Efterskole og senere på Regnbueskolen. I dag arbejder jeg som afdelingsleder på en efterskole. Jeg har brugt det meste af mit vågne liv på at være en del af både kultur- og fritidslivet. Med 4 aktive børn har jeg været en del af HGF´s afdelinger i fodbold, badminton og svømning. Desuden har to af mine børn været spejdere og to andre har brugt musikskolen meget. Jeg har både undervist og været leder af Hammel Billedskole og hjulpet Hadsten og Hinnerup billedskoler i gang. Desuden har jeg siddet i bestyrelsen for Hammel Kunstforening og Kulturelt Samvirke.
Jeg var i sin tid med i underholdningsudvalget i Hammel Hestemarked, hvor jeg havde særligt fokus på at få startet børneaktiviteter op. Da Favrskov Kommune startede Hammel Kunstudvalg, var jeg opsat på at fremme kunsten i vores kommune.

Hvad er du mest glad for ved at bo i 8450?
Kommunen har en stor mangfoldighed af natur, kultur og gode fritidstilbud. Desuden synes jeg, at de forskellige byers handel og handelsstandsforeninger gør et kæmpe stykke arbejde for at opretholde et bredt udbud af dagligvarebutikker og detailhandel. Jeg møder rigtig mange frivillige, der lige som mig selv, ønsker at udvikle og støtte vores kommune og det ses tydeligt i mængden af udbud.

Benytter du dig af de lokale kulturtilbud i 8450?
Jeg benytter mig i stor udstrækning af både kultur- og fritidstilbud. Det er et kæmpe gode, at vi i vores biografer har et stort antal frivillige, som formår at få et stort og varieret antal film til vores biografer. Desuden nyder jeg de mange kulturtilbud, som vores kulturhuse, skoler og kirker udbyder. Mens mine børn boede hjemme var jeg meget ofte til forårskoncerter i musikskolen, sportskampe og gymnastikopvisninger, men i dag er det mest ved særlige sportsarrangementer, at jeg deltager.

Dyrker du sport/motion i 8450?

Jeg benytter mig af skoven, hvor jeg cykler mountainbike og går ture. Desuden er jeg glad for yoga og styrketræning.

Er du medlem af en forening i 8450?

Jeg er medlem af Hammel Kunstforening.

Har du et sted i 8450, som betyder noget særligt for dig?
Skovene omkring Favrskov, Gudenåen, kulturhusene og vores små hyggelige gågader.

Har du et godt tip til folk der lige er flyttet til byen eller måske et tip, som alle bare burde kende til?
Marsk Stigs Kilde og Høj Stene er begge gode udflugtsmål. Begge steder mærker man historiens vingesus.

8450 har jo det meste, men er der noget som du savner?

Vi mangler nogle store og spændende legepladser på centrale steder i kommune, hvor børn kan boltre sig og hvor forældre og bedsteforældre kan mødes. Mine egne børn kom i Kaos Caféen i Hammel, hvor de spillede musik og fik nogle gode venskaber. Et lignende sted kunne vi godt bruge til de unge.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler