28. februar 2024

“Folk forkæler sig selv for tiden”

Matas i Hammel er en af de få butikker der har lov til at holde åbent som normalt, og her kan de mærke, at kunderne sætter selvforkælelsen i højsædet i denne tid.

Matas er en af de butikker, der har lov til at holde åbent, og i en tid, hvor meget ikke kan lade sig gøre, så oplever butikschef, Sandra Sørensen, at mange af deres kunder sætter ekstra ind på selvforkælelse.

”Vi har nok lidt færre kunder end vi plejer, men til gengæld køber de så det mere, så vi kan godt mærke, at folk forkæler sig selv for tiden. Et godt eksempel er, at vores fodcreme er helt udsolgt, så ingen tvivl om, at kunderne har mere tid til sig selv”, lyder det fra Sandra Sørensen, der blev butikschef i april sidste år, som kan berette, at de har haft kunder nok i hele perioden til, at det ikke har været nødvendigt at hjemsende personalet.

”Vi har generelt set haft nok at lave, og vi har været så heldige, at der har været brug for alle, så vi er sluppet for at hjemsende personalet, hvilket vi er alle er rigtig glade for. Vi har dermed haft en normal hverdag, og det er vi taknemmelig for. Jeg synes det er så trist, at så mange er nedlukket, og det skaber også en helt anden stemning i byen, så jeg håber i den grad på, at vi snart får vores kollegaer tilbage i de andre butikker”

Sandra har taget turen fra elev til butikschef i samme butik, og er uddannet materialist, præcis som de andre ansatte, hvilket er Matas-kædens egen uddannelse, hvor man får en grundig introduktion til alle produkter i butikken, der er meget mere end parfume og creme.

”En af grundene til, at vi må holde åbent er, at vi forhandler helsekost, håndkøbsmedicin og værnemidler, og det er noget som vi har indgående kendskab til. Vores uddannelse gør, at vi får en stor viden om det vi sælger, så vi kan vejlede kunderne til det helt rigtige. Vi har mødt en del overraskede kunder efter nytår, der ikke troede, at vi havde åbent, men når vi så fortæller, at vi har disse ting, så møder vi kun forståelse”, siger Sandra.

Tyvene overrumplet af røgkanon

For et par uger siden, havde Matas indbrud, men tyvene fik ikke meget ud af deres forehavende, så ud over en ødelagt dør, skete der ikke mere skade.

“Jeg tror tyvene opgav, da vores røgkanon gik i gang. Den fyldte hele rummet på få sekunder med røg, så de intet kunne se, så udover at vi fik ødelagt døren ud til Østergade, så skete der heldigvis ikke mere. Det røg faktisk så meget, at naboerne troede at det brændte, så den er ret effektiv vores røgkanon”, kommer det med et smil fra Sandra, som dermed har advaret mulige tyveknægte om, at det ikke kan betale sig at gøre et nyt forsøg.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler