19. maj 2024

Hammel Handel & Erhverv har fået en god start med deres erhvervsklub

Sidst i 2023 blev Hammel Handel til Hammel Handel & Erhverv, da man fusionerede med Hammel Erhvervsnetværk, og efterfølgende lavede man så Erhvervsklubben, hvor medlemmerne mødes hver anden måned til netværk og foredrag.

I flere år havde man i det daværende Hammel Handel talt om, at lave en netværksklub, men af respekt for Hammel Erhvervsnetværk og det arbejde de lavede, valgte man at se tiden an. Corona perioden var hård ved erhvervsnetværket, og tilsidst måtte man erkende, at det blev svært at få liv i det igen, hvilket førte til, at de to foreninger slog sig sammen.

Derved har man nu to foreninger i foreningen, og sammenlægningen er gået over al forventning med stor tilfredshed fra alle sider. Nye medlemmer er kommet til, og det gamle Hammel Handel har nu fået det de tidligere efterspurgte, nemlig et velfungerende netværk og en endnu stærkere erhvervsprofil.

“Det gav god mening at slå de to foreninger sammen, når tingene nu var som de var, og også med den tanke at Hammel trods alt ikke er større end den er. Til trods for vores størrelse, så findes der jo mange butikker og små og mellemstore virksomheder, hvilket mange nok ikke altid er bevidste om, og det er noget af det, vi gerne vil gøre opmærksom på og få fortalt. Hammel er en god by med masser af positive historier, og dem skal vi bare blive endnu bedre til at få opmærksomhed omkring, og det gør vi bedre ved at vi står sammen”, lyder det fra Lise Reese, der er formand for Hammel Handel & Erhverv.

Det er Allan Bo Andresen fra Hammel GF der er sat i spidsen for at drive Erhvervsklubben, og han kan berette om stor tilslutning til de første møder, hvor borgmester Lars Storgaard lagde ud i december med at fortælle om planerne for Hammel og resten af kommunen, set med Favrskov Kommunes briller.

“Det er en kæmpe gevinst for Hammel, at vi nu har lagt de to foreninger sammen, og der har været en rigtig god opbakning til de første tre møder vi har haft. I og med, at vi nu er blevet en del flere medlemmer, så har vi også en volumen der kan gøre sig gældende både i forhold til events i byen, men også i forhold til vores netværksmøder. Her kan vi lettere tiltrække attraktive navne, og på den måde har det givet god mening, at slå de to foreninger sammen. Man skal heller ikke undervurdere, at jo flere vi står sammen, jo stærkere er vi og det har stor betydning i mange sammenhænge”, siger Allan Bo Andresen til ByensNyt, og sætter lidt ord på, hvad man indtil nu har kunnet opleve, hvis man er medlem af erhvervsklubben:

“Først havde vi Lars Storgaard forbi, der fortalte lidt om planerne for Hammel og resten af kommunen, mens vi i februar havde Niels Sønderby på besøg, som er en fantastisk inspirator, der kunne give os alle et lille los bag i på den gode måde, og alle 40 deltagere gik derfra med et stort smil. Ham tror jeg vi skal have besøg af igen på et senere tidspunkt, fordi han er meget motiverende at høre på, og han har så meget på hjertet, at ham kan vi sagtens tåle at høre på igen. I april var Henrik Nielsen, der sammen med sin bror ejer Djurs Sommerland, gæst, og det var enormt inspirerende at høre om parkens udvikling, og de tanker de gør sig for at blive ved med at udvikle sig. Henrik inviterede klubben på besøg i parken, så ved lejlighed skal vi på tur derud for at blive endnu klogere på Djurs Sommerland”.

Fokus på netværk

Mens der de første tre gange har været knapt så meget fokus på netværk, deltagerne imellem, så kommer der klart mere fokus på denne del næste gang, som er til juni.

“Der har været god stemning og livlig snak ved de første tre møder, og vi sørger for, at folk sidder med forskellige hver gang, så man får nye relationer, fordi det handler klubben jo i høj grad om. Til næste møde får hver enkelt lidt mere taletid end normalt, så vi kan lære hinanden endnu bedre at kende, fordi der er mange der ikke ved helt præcis ved, hvem der er hvem, så det får lidt ekstra fokus, og det vil blive en vekslen på denne måde fremadrettet. Det skal ikke kun være foredrag, det skal også kunne give noget forretning i sidste ende, og deltagerne skal føle at deres tid er givet godt ud”, fastslår Allan Bo.

Erhvervsklubben mødes om fredagen med start klokken 07.30, hvor der er morgenmad og netværk, og slutter senest 09.30, så folk blandt andet kan nå at komme tilbage og åbne deres butik til klokken 10. Man er velkommen til at komme med som gæst, hvis man er i tvivl om netværket er noget for en, og næste gang der er møde er 7. juni i Hammel Idrætscenter.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

KOMMENTER ARTIKLEN

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her