14. november 2025

Hammel har fået en isbar – og det ser ud til at blive et hit

Indtil i går var der ikke en eneste butik i Favrskov Kommune, hvor eneste fokus er is, men det er der nu, og den ligger godt placeret for enden af Østergade i Hammel.

Her har Martin Bech slået dørene op til sin isbar, og på årets første dag med over 20 grader, så var det timing på højt plan, at isbaren åbnede på arbejdernes kampdag, 1. maj. ByensNyt kiggede forbi inden åbningen, men selvom der egentlig var lukket, så myldrede kunderne ind ad døren. Martin forsøgte at holde stand og fortalte den første der kiggede ind, at der var lukket, men da døren gik op endnu engang, så gav han efter, og det medførte en lind strøm af ishungrende kunder i den halve time, som ByensNyt forsøgte at interviewe Martin.

Oprindeligt bliver lokalerne brugt til chokoladekurser som Martin, med stor succes, udbyder gennem hans virksomhed Chokoevents. Når det bliver lunere i vejret, så fungerer det ikke at lave fyldte chokolader, og hvad gør man så? Jo, man laver da bare en isbar, og det er så det Martin har gjort. Første åbningsdag var i går, og så kører sæsonen frem til midten af september, hvorefter chokoladen overtager.

“Jeg stod med et lokale, som jeg jo stadig skulle betale husleje for, men uden indtægt, og så begyndte jeg at tænke på, hvad vi så kunne lave i stedet. Jeg er vild med is, og begyndte at undersøge, om man egentlig kunne købe softice og vaffelis i Favrskov, og konstaterede hurtigt, at det var ret begrænset. Så var sagen klar, det var selvfølgelig en isbar jeg skulle åbne”, fortæller en entusiatisk Martin Bech, alt imens han kugler is til kunderne.

Han har valgt at have to isværker, Vebbestrup og Kastberg, som begge repræsenterer kvalitet, men på hver sin måde.

“Vebbestrup er det klassiske, primært på fløde, mens Kastberg er mere nytænkende og primært på mælk. Softicen er fra Vebbestrup, som efter min mening laver Danmarks bedste softice, og her har vi både vanille og jordbær. Vi laver selv vores vafler, det giver altså lige det sidste til isen og smager bare bedre, og så har vi et hav af forskellig topping, guf og syltetøj, så hos os får man en kvalitetsoplevelse til en særdeles fair pris”, fastslår han og tilføjer:

“Vi har et fast sortiment, men vi kommer også til at have sæsonis. Lige nu har vi f.eks rabarbersorbet, men man skal ikke vente for længe, hvis man vil smage, fordi til juni er det slut med den variant”.

ByensNyt fik lov at teste isen, og måtte give Martin ret. Det er virkelig god kvalitet, og en hjemmebagt vaffel, det kan altså noget.

Da Martin og hans medarbejdere så slog dørene op for alvor klokken 17, så blev der hurtigt en lang kø, og på Facebook kan man i Hammel-Info se billeder af måske Hammels længste kø til en butik til dato. Vurderet efter i går, så går Martin Bechs isbar en god sommer i møde, og med tanke på, at man ellers skal køre til større byer eller Mols for at få en god vaffelis, så bør der være grobund for en isbar i Hammel.

Isbaren har åbent man-fre 17-20 samt lør-søndag 10-14 samt 17-20.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler