22. maj 2024

Husk at beskytte huden – og dine øjne

Selvom at det lige nu mere minder lidt om efterår, så går vi forhåbentlig mod varmere tider, og dermed også en tid, hvor solens stråler bliver stærkere.

De fleste ved godt, at solens UV-stråler er noget man skal beskytte sin hud imod- men knap så mange har fokus på, at man faktisk også skal beskytte sine øjne. Noget som Lise Reese, der ejer Nyt Syn Brilleriet, i mange år har slået et slag for.

”De fleste har lært og forstået, at man skal bruge solcreme, for at beskytte os mod solens farlige UV-stråler, men desværre er der mange, der ikke tænker på, at bruge solbriller eller briller med UV-beskyttelse, for at beskytte øjnene og huden omkring øjnene. Et sted mellem 5-10% af alle hudcancer-tilfælde rammer øjenlågene, ligesom at den daglige eksponering af UV-stråler kan medføre alvorlige øjensygdomme som grå stær, fremskynde øjets aldring og såmænd også give flere rynker omkring øjet”, fortæller Lise Reese.

Lise opfordrer til, at man virkelig husker at give sine børn solbriller på i denne tid, lige som at en kasket eller solskærm også kan afhjælpe problemet med UV-stråler. 50% af den mængde UV-eksponering, vi udsættes for i løbet af livet, sker inden vi fylder 20 år! Og så kommer den kyndige optiker med en sidste detalje, som mange formentlig ikke skænker mange tanker.

”Det er langtfra alle der bruger briller, der skifter til solbriller, når de er udenfor, og da slet ikke, når det er overskyet eller man er i skyggen, men også her kan der være stærk UV-bestråling, da der ingen direkte sammenhæng er mellem intensiteten i strålingen og luftens temperatur. Derfor vil mange have glæde af de muligheder der er i dag, hvor man kan få indbygget UV-beskyttelse i brilleglasset”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler