28. oktober 2021

Karoline kom i praktik som kostvejleder hos Birthe

I disse uger er der skolepraktik for 9. klasserne i Favrskov Kommune, hvor eleverne selv skal ud og finde en praktikplads i en virksomhed. En af dem er Karoline Riis på Skovvangsskolen i Hammel, og hun gik med idéen om at se, hvordan det er at være kostvejleder.

Derfor tog hun kontakt til Birthe Randklit der har Randklit Care, og Birthe var straks med på idéen, og fik planlagt en varierende uge for Karoline, der blev afviklet i denne uge. Her fik Karoline øjnene op for, at det at være kostvejleder er mange forskellige ting, og at der i princippet ikke er noget der er forkert kost, bare det bliver indtaget i de rette mængder.

”Det har virkelig været en spændende uge, hvor jeg har lært en hel masse og mødt en masse mennesker, der har fortalt om kost og motion. Jeg har også fundet ud af, at der er mange forskellige måder at tabe sig på, og at hvert menneske er forskelligt og derfor har brug for nogle forskellige ting. Dermed nytter det ikke noget at give alle den samme kostplan og sige at de ikke må spise dit og dat, men i stedet gøre det individuelt og tilpasse kosten til den enkelte person”, fortæller Karoline, der også fandt ud af en, for hende og sikkert også mange andre, ret interessant ting omkring pizzaost:

”Jeg troede at der var ost i pizzaost, men i mange tilfælde er det bare mel, vand og ostearoma, hvilket jeg blev noget overrasket over”

Karolines ”chef”, Birthe Randklit har også nydt ugen, og har inddraget flere forskellige virksomheder i praktikugen, så de er kommet vidt omkring.

”Jeg synes det var mega fedt, at Karoline ville i praktik hos mig, så jeg har haft gang i en masse ting, så det kunne blive så alsidigt og interessant som muligt, og det synes jeg er lykkedes ret godt. Vi har været i supermarked og kigge på varedeklarationer, for derefter at lave beregninger på forskellige retter, blandt andet Karolines ynglingsret, Tarteletter med høns i asparges samt boller i karry. Vi har også været to dage hos Bodycool i Aarhus, hvor Louise Corneliussen satte os ind i fedtfrysning, og hvordan det kan hjælpe folk af med overskydende fedt”, siger Birthe Randklit.

Lokale virksomheder også inddraget

Når Birthe gør noget, så er det altid med fokus på, at lokalsamfundet er med i det i mest muligt omfang, og derfor var det nærliggende at besøge to lokale spisesteder samt en frisør, da hår og sundhed har meget til fælles.

”Vi var forbi Café Måms i Hammel, hvor vi analyserede en sandwich og en salatbowle, og bagefter en cheeseburger fra Grill 83, fordi i min verden er der ikke forkert mad, det skal blot spises i de rette mængder. Slutteligt var vi en tur ved Hairtrends i Hammel, hvor vi fik en snak omkring, hvad sundhed har med hår at gøre. Det er vigtigt med masser af proteiner ved hårvækst, da det er kroppens byggesten, præcis som med muskler. Det er også vigtigt med vitaminer og mineraler, og faktisk taber man hår ved vægttab, især hvis det er et hurtigt vægttab, fordi så kan håret slet ikke følge med”, lyder det fra Birthe.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
broken clouds
13.6 ° C
15.4 °
12.2 °
78 %
5.9kmh
72 %
tors
13 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °