18. maj 2024

Kunst og lækre smagsprøver blev et hit trods regnvejr

Vejret var ikke ligefrem en medspiller, da Hammel Handel & Erhverv i fredags havde inviteret til “Se & Smag på Hammel”, men det til trods, så havde mange alligevel fundet vej til midtbyen for at se på kunst og smage på lækkerier.

Det er anden gang, at Hammel Handel & Erhverv afholder “Se & Smag på Hammel”, og trods regnvejr en stor del af aftenen, så havde mange alligevel fundet vej til byens butikker, der havde gjort en masse ud af at byde folk indenfor. Fordi heldigvis, så foregik langt det meste indendørs, hvor flere butikker havde en kunstner på besøg. Så selvom det havde været rart at kunne gå rundt i tørvejr, så var der god stemning i midtbyens butikker, hvor der også blev budt på diverse smagsprøver, både vådt og tørt.

Det var tydeligt, at eventet var blevet fintunet i forhold til sidste år, hvor der var premiere på den nye event, og i år var kreativiteten flere steder rigtig god og man fornemmede, at der var blevet gjort en masse gode tanker i samspillet mellem butik og kunstnere. I Østergade 28, hvor der førhen lå No. 28 og før det en slagter, var flere kunstnere gået sammen og havde gjort den gamle slagterbutik levende igen. Her havde Birthe Randklit fra Randklit Care også fundet husly, og hun diskede op med lækre smagsprøver, mens hun samtidig kom med gode tips til en sundere livsstil. Noget som ByensNyts læsere snart får glæde af, da Randklit Care snart er klar med en sundhedsklumme på vores site. Mere om det snarest.

Hos Gods & Guld kunne man smage vin og opleve kunst, mens man hos Imerco kunne spise pizza og få en snak med Susanne Kalmar, der gav prøver på sin kunst. Hos Nyt Syn Brilleriet kunne man opleve Jeanette Hølledig, der er keramiker, i fuld sving med at lave krus, mens Zjoos havde besøg af Malling-Bjørn fra Thorsø der viste brugskunst frem. Wüpp havde besøg af Anne Katrine Lønborg og nogle af hendes malerier, og sådan kunne vi blive ved. Der var noget for enhver smag, og der er ingen tvivl om, at “Se & Smag på Hammel” er kommet for at blive, fordi det er et rigtigt fint arrangement, hvor man får lokale kunstnere frem i lyset, og hvor man som besøgende får rig mulighed for at spørge ind og lade sig inspirere.

Foto: Hammel Handel & Erhverv
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler