21. februar 2024

Nye pladskrav vækker glæde hos butikkerne

I tirsdags blev pladskravene i detailbutikker lempet, således at der nu kræves fire kvadratmeter per kunde i butikker op til 1999 kvadratmeter, hvilket gør, at en butik på 100 kvadratmeter nu må lukke op til 25 kunder ind ad gangen.

Det vækker naturligvis glæde i butikkerne i Hammel, at man nu kan gøre det noget mere fleksibelt for kunderne at handle, og lettere for den enkelte forretningsindehaver, der ikke på samme måde skal holde øje med, om der nu er for mange i butikken.

“Nu kan vi være en del flere i butikken, hvilket gør, at vi ikke kommer i problemer med at vi har for mange kunder på en gang. Indtil i tirsdags havde vi en begrænsning på 8 og den har vi nu hævet til 20, og det er alligevel meget sjældent at vi når helt derop”, fortæller Marianne, der ejer Ketty Skou i Hammel.

“8 personer er ikke særligt mange, da personalet jo også tæller med, så vi har flere gange været lige på grænsen, og det kan godt være lidt svært, både at skulle servicere kunder, samtidig med at man også skal holde øje med, om vi nu er det antal vi må være, så det er i den grad godt, at kravet nu er hævet”, fastslår Marianne.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler