20. juli 2024

Søbygård fik kartoflerne i hus med hjælp fra Jobcenter Favrskov

Der er travlt på Søbygård ved Hammel det meste af året, og lige for tiden er der ekstra travlt, da gårdens kartofler skal op af jorden, efterfølgende sorteres derefter og ud til forbrugerne.

Søbygård hører under Frijsenborg, og bruger jævnligt Jobcenter Favrskov, og særligt i denne tid er de en væsentlig faktor i forhold til at skaffe mandskab til produktionen på Søbygård. Når efteråret nærmer sig, og sæsonarbejdet går ind, så bliver kontakten til jobkonsulent Tommy Funch Rasmussen mere hyppig. Så der var en aftale klar om, at Tommy skulle hjælpe med at skaffe 16 medarbejdere til næste uge. Men så kom der en vejrudsigt i vejen.

“Vi kunne se, at det skal regne meget i uge 38, så derfor handler det for os om at få kartoflerne hurtigt op af jorden nu i tørvejr. Så vi har brug for arbejdskraften nu og her. Jeg begynder selv at ringe rundt til tidligere elever og andre, og flere af dem siger ja, fordi de kender opgaven og gerne vil yde en indsats og være med på holdet. Og så ringer jeg til Tommy”, fortæller Christian Ejby, der er driftsleder på Søbygård til Favrskov Kommunes hjemmeside, hvor du kan læse hele historien.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler