20. juli 2024

Voldby-virksomheden Wekoagro lander rekordresultat

Wekoagro på Viborgvej, der sælger maskiner og udstyr til jordbearbejdning, kartofler og vanding har netop offentliggjort virksomhedens regnskab.

Regnskabet afslører et flot overskud på hele 10.9 millioner kroner. Direktør Tom Myrdal fortæller til ByensNyt, at han naturligvis er meget tilfreds med resultaterne og skynder sig straks at give æren til medarbejderne. ”Det er fuldt og helt vores dygtige medarbejderes fortjeneste” siger han og oplyser, at henved en tredjedel af de ansatte bor i Hammelområdet.

”Vi er ret så privilegerede med dygtige, loyale og meget fleksible medarbejdere og det har også været nødvendigt for at kunne håndtere den vækst vi har været igennem” fortsætter Tom Myrdal. ”Jeg er glad for, at vi har succes med at tiltrække de rette medarbejdere, som f.eks. vores landbrugsmaskinmekanikere”. Han glæder sig over motiverede medarbejdere, og at det stadig kan lade sig gøre at have en flad struktur med ét ledelseslag. Det skaber en hurtig beslutningstagning, hvilket matcher branchen, hvor WekoAgro handler direkte med landmændene.

Wekoagro har opnået en vækst i salget på mere end 50% og er på tre år gået fra 22 til mere end 60 medarbejdere. Det har bl.a. også givet bonus at køre WekoAgro Brugtcenter i Anbæk med egne medarbejdere, som før var outsourcet. Det har skabt et godt salgsflow af maskiner.

Kunderne har også fortsat købt landbrugsmaskiner af mærkerne Horsch og Annaburger, som WekoAgro har importeret og forhandlet siden 2000.  De seneste to år har man herudover opkøbt to andre beslægtede virksomheder og Tom Myrdal afviser da heller ikke, at vi kommer til at se yderligere opkøb i fremtiden. ”Nej, vi har fortsat fokus på vækst og nye forretningsmuligheder, men vi har ikke travlt, og lige nu koncentrerer vi os om at rekruttere flere dygtige medarbejdere efter den flotte vækst, så vi kan blive ved med at opretholde den gode service som vi er kendt for” fortæller Tom Myrdal.

Wekoagro Machinery Hammel og Wekoagro Machinery ejes i dag 100 pct. af Wekoagro Machinery Holding, og lensgreve Bendt Wedell og den lokale erhvervsdrivende direktør Christian Dybdal Christensen udgør ejerkredsen i selskabet.

“Ejerkredsen er en rigtig god konstellation, da begge har stor passion for landbruget. Det, at Frijsenborg var vores første kunde, og at familien nu er en del af ejerkredsen, synes jeg, siger rigtig meget om os og den måde, vi driver forretning på,” afslutter Tom Myrdal.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler