17. juni 2024

Wavin direktør stopper på toppen

Administrerende direktør for Nordisk Wavin, med hovedsæde i Hammel, Per Dollerup Mikkelsen, gennem de sidste 9 år, takker ved årsskiftet af. Han efterlader en stærk virksomhed, som i 2020 til dato har leveret det bedste resultat nogensinde.

Per Dollerup Mikkelsen afleverer en virksomhed i topform, der kommer ud med et flot årsresultat, til trods for Corona og nedlukninger, der har gjort visse ting mere udfordrende.

“Det bliver ofte sagt, at man skal slutte på toppen. Det får jeg mulighed for nu, efter at vi i 2020 har skabt både omsætnings- og indtjeningsrekord. 2020 har været et spændende og udfordrende år for Nordisk Wavin. Samtidigt med, at vi har en verdensomspændende pandemi, og store dele af vores samfund har været lagt ned, så har vi haft omsætningsrekord i de fleste måneder af året. På trods af, at medarbejderne har arbejdet hjemme – hvor det kunne lade sig gøre – og vi ikke har kunnet besøge kunderne, så har vi vænnet os til nye måder at arbejde på parallelt med, at salget bare har buldret af sted. Og indtjeningen er fulgt med”, fortæller Per Dollerup Mikkelsen i en pressemeddelelse fra Nordisk Wavin.

Nordisk Wavin indgår i den globale Wavin koncern, som igen er ejet af det Mexicanske selskab Orbia. Den globale Wavin koncern gennemfører ved årsskiftet en omfattende ændring af sin struktur, med færre ledelseslag og en enklere og slankere organisation. Det betyder at de fire Nordisk lande, som i dag er ledet af Per Dollerup Mikkelsen, fremover vil blive slået sammen med Tyskland, Østrig, Schweitz, Holland og Belgien i en stor Nordvest europæisk region. Der kommer således ikke en efterfølger for Per Dollerup Mikkelsen på direktørkontoret i Hammel, idet hele denne region fremover vil blive ledet af tyske Michael Schuster.

“Når man arbejder i en stor global koncern, må man acceptere at engang i mellem rystes posen og brikkerne lægges på ny”, siger Per Dollerup Mikkelsen og fortsætter:

“Jeg er stolt af at videregive stafetten for Nordisk Wavin lige nu, hvor vi i Danmark virkelig høster frugten af flere års hårdt arbejde og til tider svære prioriteringer, og hvor vores nordiske søster-markeder kæmper en sej kamp i kølvandet af Corona. Men når jeg kigger på årene, der er gået siden jeg startede i Wavin, så kan jeg på ingen måde være ked af de resultater, som vi har skabt i de fire Wavin lande. I de 9 år har vi været igennem benhårde forandringer og processer, som vi begyndte at mærke afkastet af for flere år siden i hele Norden. Og det er jeg uhyre stolt af at have stået i spidsen for. Jeg er også rigtig glad for at kunne overdrage et virkelig godt set up, hvad angår både mennesker og maskiner til min efterfølger. Vores fabrikker står knivskarpe og medarbejderne knokler på – trods Corona. Selv i en tid med afstand har vi formået at stå sammen og skabe usædvanlige resultater både i produktionen og i administrationen. Det lyder lidt som en efterhånden fortærsket kliché, men det er ikke desto mindre sandt”.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler