6. december 2023

10. dec: Efter 34 år med julebelysning takker Hardy af

I 34 år har Hardy Guldmann været med til, at få den flotte julebelysning i Hammels gader op at hænge i lygtepælene, men nu mener han, at tiden er kommet til at stoppe.

Det startede for 34 år siden, hvor julebelysningen lå i en stor bunke ved Gjerngården, og der havde man delvist givet op på projektet, men det lykkedes at få det skilt ad, så det i stedet kunne komme op i gaderne i Hammel.

“Det lå i en stor dynge, og med lidt arbejde fik vi det fra hinanden og fik det til at se helt rimeligt ud. Hen ad vejen har vi så forbedret det, og skiftet løbende ud, men i princippet er det det samme som dengang. I stedet for de gamle pærer, er vi gået over til LED lys, der er noget mere besparende, men lige det år, hvor vi skiftede dem, var det da en stor udskrivning”, fortæller Hardy til ByensNyt.

Efter godt 48 år hos Bjerborg El-service, valgte Hardy at gå på pension i år, men blev alligevel lokket til at hjælpe, da julehjerterne skulle op i november, men står det til ham, så er det sidste gang at han har sat julehjerterne op.

“Da Lars Møller og Martin Bjerborg overtog efter Flemming Bjerborg, så tænkte jeg, at nu var det også tid til, at jeg stoppede helt. Jeg har været på efterløn i nogle år, men har været løst tilknyttet og hjulpet til med forskellige ting, men jeg må sige, at jeg kan sagtens få tiden til at gå, så nu er jeg stoppet helt. Jeg gik vist også mest i vejen denne gang, så nu må det vist være det”, kommer det med et smil fra Hardy, der dog holder en lille dør på klem:

“Hvis jeg har det, som jeg har det lige nu, så kan jeg sagtens komme og hjælpe, hvis det skulle blive nødvendigt”

Bjerborg har lavet en lille julekonkurrence, hvor man skulle gætte, hvor mange julehjerter der egentlig er hængt op, og det har voldt beboerne i Hammel en del problemer, fordi de hænger jo lidt over hele midtbyen.

“Vi lavede konkurrencen for at bakke op om Hammel Handel, da man jo kan vinde et par gavekort til butikkerne, men også på den måde, at folk skal jo rundt og kigge og tælle, da de ikke kun hænger i Østergade, men også flere af sidegaderne, hvilket vist har voldt lidt problemer. Der er i hvert fald mange forskellige bud på det, så vi må se, om der er nogen der rammer plet”, kommer det grinende fra Lars Møller, der er medejer af Bjerborg El-Service.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler