26. februar 2024

Favrskov får sit eget vaccinationssted i Hammel

Fra mandag 1. februar 2021 får Favrskov Kommune sit eget vaccinationssted på det tidligere plejecenter Skaghøj i Hammel.

Det er Region Midtjylland, der er kommet med tilbuddet om, at der kan etableres et såkaldt pop-up vaccinationssted i kommunerne, hvor særlige målgrupper kan vaccineres mod corona – den mulighed har Favrskov takket ja til. Derfor er det tidligere plejecenter Skaghøj i Hammel nu ved at blive indrettet, så det fra på mandag 1. februar 2021 kan åbne dørene for revaccination af borgere over 65 år i samarbejde med de privatpraktiserende læger i Favrskov, som kommer til at forestå vaccinationerne.

Primært for målgruppen + 65 år, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp

Indtil videre er det gruppen af +65årige, der modtager både personlig pleje og praktisk hjælp, som kan få deres anden vaccination på pop-up vaccinationsstedet. Derudover kan borgere, der er særligt udsatte og har været henvist til vaccination, blive revaccineret på pop-up vaccinationsstedet.

Borgere, der allerede har booket en tid på et andet vaccinationssted, kan ændre tiden, så revaccinationen sker på det lokale pop-up-center i stedet og dermed undgå en længere transporttid.

– Det er klart, at nærheden til både corona-testcenter og vaccinationssted betyder meget for borgerne, så vi er meget interesserede i de tilbud, vi får for at gøre det så borgernært som muligt. Vi har derfor indrettet cafe-området i det tidlige plejecenter Skaghøj til formålet. Med hurtige og enkle tilretninger er det velegnet både inde og ude, da der også er gode parkeringsmuligheder, siger borgmester Nils Borring.

De nærmeste regionale vaccinationscentre for borgere i Favrskov Kommune er Aarhus, Randers, Viborg og Silkeborg.

Favrskov Kommunes visitation på ældreområdet kontakter alle +65årige, som har fået første vaccination og tilbyder dem anden vaccination på Skaghøj i Hammel. Borgerne får hjælp til ombooking og transport til vaccinationsstedet i Hammel, hvis der er behov for det. En del af disse borgere er kørestolsbrugere eller gangbesværede. På selve vaccinationsstedet er der sundhedspersonale fra ældreområdet, som hjælper alle borgere tilrette ved vaccinationen.

Det nye pop-up vaccinationssted på Anbækvej 23, 8450 Hammel har åbent:

  • Mandag 1. februar 2021 fra kl. 16-17
  • Mandag 8. februar 2021 fra kl. 14-17
  • Tirsdag 9. februar 2021 fra kl. 14-17

Man booker tid til vaccination på www.vaccine.dk. Hvis man gerne vil ombooke en allerede bestilt tid, kan man kontakte bookingsupport på 70 23 24 15 kl. 8.00-16.00 på alle hverdage. Man kan også sende en mail til: praehospital.bookingsupport@rm.dk

Spørgsmål og hjælp

Har du spørgsmål om transport til vaccination eller om vaccination, kan du kontakte Visitationen i Favrskov Kommune på 89 64 25 05, hverdage mellem kl. 9 og 11.


Hvis du ikke har NemID og har brug for hjælp til at bestille tid eller ombooke din tid til vaccination, kan du kontakte bookingsupport på 70 23 24 15. Der er åbent mellem kl. 8.00-16.00 på alle hverdage. Du kan også benytte mailen: praehospital.bookingsupport@rm.dk

Har du generelle spørgsmål om vaccination mod COVID-19, kan du ringe til myndighedernes coronahotline på 70 20 02 33.


Hvis du vil vide mere om vacciner:

Se Sundhedsstyrelsens korte film ‘Værd at vide om vacciner’

For andre spørgsmål om vaccination eller corona:

CoronaKontakt Favrskov:

Telefon: 89 64 30 30

Mandag, tirsdag og onsdag kl. 9.00 – 15.00

Torsdag kl. 9.00 – 17.00

Fredag kl. 9.00 – 12.00

Mail: corona@favrskov.dk

Yderligere oplysninger:

Henriette Halgaard Rasmussen, ældrechef i Favrskov Kommune: 20 43 86 71

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler