9. august 2022

Tennissæsonen skudt i gang i Hammel

I lørdags blev tennisbanerne frigivet til spil i Hammel Tennisklub, der dermed sætter gang i endnu en sæson, hvor man håber på, at der kommer skub i planerne om en padelbane.

Hammel Tennisklub er grundlagt i 1903, og er en af landets ældste tennisklubber med lige godt 150 medlemmer. Klubben har fem baner, og deler klubhus med Hammel CK på Langagervej. I år har klubben valgt at sætte sæsonen officielt i gang den 8. maj, hvor der er Tennissportens Dag, et arrangement der bliver holdt landet over i de fleste tennisklubber.

“Normalt går vi i gang lidt tidligere, men i år har vi valgt at koble os på Tennissportens Dag, hvor der denne dag bliver forskellige aktiviteter, der skal være med til at promovere sporten, og forhåbentlig give folk mod på at prøve tennis af”, fortæller Peder Helbo, der er formand for Hammel Tennisklub.

En af klubbens store ønsker er en padeltennisbane, som man havde håbet på, kunne være klar til denne sæson, men medlemmerne må væbne sig med lidt tålmodighed, da finansieringen ikke er helt på plads endnu.

“Vi havde håbet og troet på, at vi kunne være klar med en padelbane i foråret, men der har været en del udfordringer, både med miljøkrav til banen og så mangler den sidste finansiering. Vi havde håbet på tilskud fra Fritidspuljen, men på trods af at vi opfyldte stort set alle krav, fik vi afslag på de 75.000 vi havde søgt. Det virker som om at Favrskov Kommune ikke ser det som en foreningsopgave at tilbyde børn og unge samt motionister i alle aldre, en reel mulighed for at dyrke Padel. Puljen er en én-gangs pulje hvor ikke alle midler blev uddelt, hvorfor vi undrer os meget i Hammel Tennisklub. Vi er lidt i dialog med Hammel GF, som også har planer om padel, men hvor den ender, ved jeg ikke endnu”, siger Peder og tilføjer:

“Jeg synes at padel hører til i foreningsregi, og ikke som et privat foretagende, hvor prisen let kan være 300 kroner for en times spil. Det vil udelukke en del, og gøre det til en sport for folk mellem 30 og 50 år, mens vi gerne vil gøre det for alle”, lyder det fra Peder, der tilføjer, at man planlægger at lave en af tennisbanerne om til en multibane, således at man, i kombination med en padelbane, vil få mulighed for, at gøre sæsonen godt fire måneder længere.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler