22. oktober 2024

59 nye lokationer på vej i Favrskov med ladestandere til elbiler

I de kommende måneder opstiller Clever og Norlys ladestandere på 59 lokationer i Favrskov Kommune. Etableringen af de mange nye ladestandere skal styrke ladeinfrastrukturen og dermed gøre det nemmere at køre elbil i Favrskov.

Der kommer flere og flere elbiler på vejene. Det gælder også i Favrskov, hvor 68 % af alle nyregistrerede personbiler i 2024 til og med august har været elbiler.

Selvom langt de fleste elbilsejere har mulighed for at lade bilen op hjemme i carporten, er der også brug for offentlige ladestandere til dem, der ikke har en ladeboks derhjemme, og dem der har brug for at lade på farten.

– Det skal være nemt at køre elbil i Favrskov, og derfor er det meget positivt, at vi nu kan se frem til næsten 200 nye ladeudtag fordelt på 59 forskellige lokationer på tværs af kommunen, udtaler Søren Gade, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Favrskov.

– Der er allerede mange i Favrskov, der har taget springet og har skiftet brændstofbilen ud med en elbil. Jeg håber, at de mange nye ladestandere vil bidrage til, at endnu flere vil følge trop, lyder det fra udvalgsformanden.

De nye ladestandere opstilles på initiativ af Favrskov Kommune på kommunale parkeringspladser på tværs af kommunen. Favrskov Kommune stiller parkeringsareal til rådighed, mens udgifterne til etablering og drift af ladestanderne afholdes af henholdsvis Clever og Norlys.

Du kan se, hvor de nye ladestandere fra henholdsvis Clever og Norlys bliver etableret på dette kort.

Styrkelsen af ladeinfrastruktur til elbiler er én af en lang række indsatser, som Favrskov Kommune arbejder med i forlængelse af vedtagelsen af Klimaplan 2050. Målet med klimaplanen er at gøre kommunen CO2-neutral i 2050.

Du kan læse mere om Favrskov Kommunes klimaindsats på favrskov.dk/klima.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler