Ove Rosenkvist og Thomas Bach ved overrækkelsen af pokalen. ByensNyts redaktør, Jonas Hooge, havde sneget sig med på billedet

For 70 år siden vandt Ove Rosenkvist Aarhus Mesterskaberne for juniorer i sæbekassebil, og pokalen har siden stået i hans hjem. Lørdag blev den så givet videre til Thomas Bach.

Anledningen til overdragelsen af pokalen var, at der lørdag var sæbekasserace i Søndergade, hvor Thomas Bach var dommer, og da Thomas samtidig havde haft fødselsdag for nyligt, så tænkte Ove Rosenkvist, at det var en oplagt gave.

“Sidste år blev Thomas 50 år, og der var jeg i Skagen, så jeg fik aldrig givet ham en gave, og så tænkte jeg i år, at det da var oplagt at give ham pokalen, nu hvor han var blevet 51 og samtidig skulle være dommer i konkurrencen i Hadsten”, fortæller Ove Rosenkvist til ByensNyt.dk.

Ove var 13 år, da han vandt Aarhus Mesterskabet, der blev afviklet i forbindelse med Sct. Oluf markedet, der gik gennem hele Åboulevarden og ned til Mejlgade. Han havde selv lavet bilen, godt hjulpet med svejsningerne af sin morbror.

“Bilen var lavet i bøg, et massivt stykke på 5 cm, og jeg havde valgt nummer 13 til bilen, da jeg troede at det betød held. Det endte jo så med, at det i det tilfælde var rigtigt, da jeg vandt en forholdsvis sikker sejr”, kommer det med et smil fra Ove.

Den nye indehaver af pokalen, Thomas Bach, var både glad og overrasket over at få pokalen, som får en plads på værkstedet på Over Hadstenvej.

På billedet ses Ove Rosenkvist med pokalen efter sin sejr i 1950
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.