8. december 2023

Gode muligheder for ungdomsboliger i Hadsten

Hadsten er en attraktiv uddannelsesby med et eftertragtet gymnasium og med DjH som en af landet mest populære uddannelsesinstitutioner inden for sit felt. Men vidste du, at der rent faktisk også er rigtig gode muligheder for en studiebolig her i byen?

ByensNyt faldt over en plakat med overskriften ”Ungdomsboliger i Hadsten” og kontaktede Jørgen Kragh Østby, der er direktør for Hadsten Boligforening og spurgte ind til situationen.

Hvor mange ungdomsboliger er der i Hadsten?

Jørgen Kragh Østby: ”Der er faktisk 84 ungdomsboliger, hvor unge under uddannelse eller unge med særlige behov må bo”

Hvorfor har I hængt plakater op i Hadsten – har I svært ved at leje dem ud?

”Nej”, siger Jørgen Kragh Østby med et stort smil, ”det er nu ikke tilfældet, men vi oplever, at der er mange der slet ikke er klar over, at vi sammen med AL2Bolig rent faktisk råder over 84 gode ungdomsboliger.” ”Samtidig er der nogle der tilsyneladende har opfattelsen af, at man skal gå på en bestemt uddannelsesinstitution for at få adgang til en bolig og det er ikke tilfældet”. ”Det vil vi gerne udbrede” siger han og fortsætter; ”derudover har vi ret kort ventetid på de boliger vi har her i byen, så det er slet ikke så svært at få adgang til en bolig som det er mange andre steder.”

I Hadsten Boligforening er der 40 ungdomsboliger på Hovvejskollegiet, 10 boliger i Toftevænget og 4 i Søndergade. AL2 Bolig råder over 30 ungdomsboliger på Ellemosevej.

De fleste af byens ungdomsboliger har hyggelige udendørsarealer og gode fællesfaciliteter.

Du kan læse mere om Hadsten Boligforenings ungdomsboliger her.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler