21. september 2021

Kommuneplan 2021-32: Nye boligområder i 8370 Hadsten

Tema: Netop nu er et forslag til en ny kommuneplan i høring. Derfor vil vi på ByensNyt.dk/8370 formidle til jer, hvad der er nyt sammenlignet med den gamle kommuneplan i en række artikler.

Nye boligområder: Første afsnit i en række artikler omhandler, hvordan byrådet med sit forslag til en kommuneplan ønsker at Hadsten og de øvrige bysamfund i 8370 skal udvikle sig frem mod 2032. Ved at klikke på dette link, kan du få et kort over alle de boligområder, som både på kort sigt (12-årige periode) og på lang sigt (30-årige periode), planlægges udlagt i 8370 Hadsten. Herunder vil være en gennemgang af de store områder.

Ginneruplund – Hadsten Syd

I det sydlige Hadsten – nærmere bestemt i bydelen Ginneruplund, som består af Flegebakken og Seglager – planlægges, at udviklingen skal fortsætte i en sydlig retning. Der sker en mindre tilpasning af det område, som i 2017 var udlagt til boligområde, idet en ny ramme reserveret til offentlige formål (1.OF.18). Det fremgår af planstrategien, at dette areal reserveret til en fremtidig ny skole, som eventuelt skal erstatte Østervangskolen.

Hadsten Øst

I den østlige del af byen fastholdes boligområde (1.BO.45), som også er udlagt i den nuværende kommuneplan. Der er tale om et areal på lige over 19 ha., som både er udlagt til parcelhuse og tættere bebyggelse, f.eks. rækkehuse. På længere sigt peger kommuneplanforslaget på, at dette område skal udvikle sig mod Bavnehøjvej, se kort.

Hadsten Centrum – Lilleåparken

I det centrale Hadsten er der i tråd med Hadsten Midtbyplan, som blev vedtaget i 2019, udlagt et areal til et nyt boligområde (1.BO.49). Der er tale om den del af Lilleåparken, som ligger nærmest midtbyen. Området er udlagt til etageboligbebyggelse på indtil fem etager. Der er rammen lagt vægt, at der fortsat skal være offentlig adgang til arealet, som i dag er park.

Hadbjerg Vest

Som vi tidligere har omtalt her og her på Byensnyt.dk, vokser Hadbjerg en del i disse år. I den vestlige del af byen er der i kommuneplanforslaget udlagt et boligområde (10.BO.9), som også var at finde i den tidligere kommuneplan. Der er dog sket en mindre tilpasning er områdets afgræsning, idet man ønsker en blødere afslutning på Hadbjerg mod det område, der er udlagt til skovrejsning. På længere sigt planlægges det at udvide dette boligområde mod nord, se mere på dette kort.

Hadbjerg Syd

I den sydlige del af Hadbjerg planlægges et område udlagt til boliger (10.BO.1), som skal omdanne området fra landejendomme til boligområde. På længere sigt er der udlagt et perspektivareal til udvidelse af boligområde mod syd på 11 ha.

Hadbjerg Øst

Mod vest – lige syd for folkeskoven – er der, ligesom det var tilfældet i den nuværende kommuneplan, udlagt et område til boligformål (10.BO.8).

Voldum

I Voldum er der i kommuneplanforslaget indenfor en 12-årige periode lagt om til en udvidelse af det nye boligområde Møllebækken, hvor halvdelen af grundene nu er solgt. Dette boligområde planlægges udvidet mod øst, når der er behov for dette.
På længere sigt – 30-årig periode – er der lagt op til et boligområde ved Hvalløsvej nord for friskolen samt et område ved Bramstrupvej i det, som lokale nok nærmere vil kalde for Bramstrup end Voldum. Se kort over beliggenheden af områderne her.

På ByensNyt.dk/8370 vil vi gerne fortælle læserne, hvad der er nyt i forslag til Favrskov Kommuneplan 2021-2032 sammenlignet med den gældende kommuneplan fra 2017. Find alle artiklerne i temaet ved at klikke på billedet herover. Hvis du savner en artikel om et andet emne, så tøv ikke med at kontakte os.

Jonas Søby Pedersen
Jonas Søby Pedersen er opvokset i Hadsten og uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet i juni 2020. Jonas interesserer sig for byplanlægning, infrastruktur og historie, og vil derfor primært skrive om det her på siden.

Relaterede artikler

Vejret i 8370

Hadsten
overcast clouds
13.1 ° C
13.6 °
12.8 °
85 %
6.7kmh
100 %
tirs
13 °
ons
19 °
tors
14 °
fre
14 °
lør
17 °