6. december 2023

Nye boliger på vej i Søndergade

I efteråret blev det besluttet at igangsætte arbejdet med at udarbejde et lokalplanforslag for 12 nye almene etageboliger og nye administrationslokaler for Hadsten Boligforening. Projektet kan ikke realiseres indenfor rammerne af den nuværende lokalplan, og derfor skal byrådets planudvalg på et møde d. 14. januar tage stilling til, om forslaget til en ny lokalplan skal sendes ud i offentlig høring.

Projektet omfatter en nedrivning af de eksisterende ejendomme på Søndergade 33 og 35, hvor sidstnævnte i dag huser boligforeningens administration. Den planlagte bebyggelse skal tilpasses den eksisterende bebyggelse i Søndergade, og skal ifølge lokalplanforslaget fremgå som en arkitektonisk helhed. For at skabe variation i bebyggelsen bliver der tale om to bygninger på hhv. tre og fire etager, højest mod syd. Der bliver i forbindelse med projektet anlagt 15 parkeringspladser til bebyggelsen.

Forud for den offentlige høring skal lokalplanforslaget både godkendes i planudvalget og økonomiudvalget. Forslaget forventes ifølge sagsfremstillingen at blive sendt ud i fire ugers offentlig høring i perioden 3. februar til 2. marts 2020, hvor alle har mulighed for at kommentere forslaget.

Facadetegning af det fremtidige facaderække mod Søndergade i det nye projekt

Artikel af: Jonas Søby Pedersen

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler

1 KOMMENTAR

 1. Flot og spændende projekt – men lidt tålmodighed, tak
  Vores projekt med 12 nye boliger i Søndergade opfylder flere ønsker:
  Favrskov Kommunes Midtbyplan for Hadsten fra 2019, hvor man ønsker flere boliger i midtbyen via fortætning, byggeri i højde og huludfyldning.
  Og projektet opfylder også manges (især ældres) ønske om at bo i Hadsten Midtby – både nye boligsøgende udefra, men også lejere der ønsker at flytte ind til midtbyen.
  Vores projekt betyder, at 3 ældre, umoderne boliger erstattes af 12 nye, moderne boliger. Der kommer vestvendte altaner og elevator – og i det hele taget små, gode boliger.

  Vi får allerede henvendelser, fra personer der vil søge de nye boliger.
  Men rolig nu – man kan endnu ikke søge de nye boliger.
  Først skal den nye lokalplan vedtages. Så skal vi have godkendt, at vi kan lave boligerne. Så skal vi have byggeriet i udbud. Og så går vi i gang med bygge.
  Vi forventer at de nye boliger står klar til indflytning i foråret 2022.
  På vores hjemmeside vil vi sidst i 2021 oplyse om muligheden for at søge de nye boliger.

Comments are closed.