28. maj 2023

Fra Ishavet til Sortehavet med Haubek og Ubbesen

De garvede journalister Anne Haubek og Thomas Ubbesen var d. 24. februar i år i gang med forberedelserne til en reportagerejse rundt i Rusland. Målet var at tale med så mange menige russere som muligt, blandt andet, for at høre, om de alle sammen ukritisk bakkede op om præsident Putin.

Planer som blev skudt til hjørne med nyheden om Ruslands angreb på Ukraine. Med deres journalistiske baggrund ville de dels næppe få visum til Rusland, dels ønskede de ikke at udsætte deres kilder for fare. Derfor besluttede de i stedet at besøge de nabolande, som i årevis har været udsat for politiske trusler, afpresning og militær vold fra russisk side. For hvordan er livet egentligt for de europæere, som lever med Ruslands og Putins ånde i nakken?

Beretningen om deres rejse fra Ishavet i nord til Sortehavet i syd og deres møder med nordmænd, finnere, estere, letter, litauer, polakker, moldovere og ukrainere kan du høre i Sløjfen tirsdag d. 8. november kl. 19.

Bliv klogere på, hvordan og hvorfor krig i Europa igen er en realitet. Hvordan det er kommet så vidt, og hvad det er, der har sønderrevet og delt vores kontinent, så øst og vest dårligt kan forstå og tale med hinanden længere.

Foredraget er arrangeret i samarbejde mellem Hadsten Højskole og Hadsten Bibliotek. Billetter kan købes via favrskovbib.dk eller på dit lokale bibliotek i Favrskov.

De to journalister har tidligere besøgt Sløjfen, da de i 2020 var forbi og fortælle om deres rejse i den gamle østblok. Dengang var ByensNyt tilstede, og foredraget kan du læse mere om her

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler