13. juli 2024

Velkendt ansigt konstitueres som provst

Når provst Anders Bonde går på pension ved udgangen af januar bliver det provst Birgith Nørlund Jensen, Randers Søndre provsti, der konstituers i stillingen indtil en ny provst er rekrutteret. 

Birgith Nørlund er et velkendt ansigt i Hadsten Storpastorats kirker, da hun gennem mere end 20 år tidligere har været sognepræst i Storpastoratet. Birgith er 56 år og er tidligere formand for Hadsten Højskole. Hun er gift med Peter Ulvsgaard, der i dag er sognepræst i Spentrup-Gassum-Asferg og som tidligere også gennem mange år har været sognepræst i Hadsten.

Birgith forventes at skulel være konstitueret i embeddet frem til sommerferien, hvor en ny provst forventes at være på plads.

Efter kirkeministeriets bestemmelse er der knyttet boligpligt til stillingen som provst, og som vi tidligere har skrevet om på ByensNyt er en ny provstebolig under opførelse på en grund ved Over Hadsten kirke tilhørende Hadsten menighedsråd.

Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard
Jan Erik Elgaard er ejer af ByensNyt.dk og driver også konsulentvirksomheden Elgaard Mancom i Hadsten. Jan Erik er aktiv i byens kulturliv bl.a. som formand for Favrskov Revyen og har gennem flere år været engageret i Kulturhuset Sløjfens bestyrelse. Han er desuden næstformand for Favrskov Gymnasium, medlem af Hadsten Rotary Klub og medforfatter på to bøger.

Relaterede artikler