22. maj 2024

Få bilen kørt godt igennem inden turen går syd på

Mange har arbejdet hjemmefra i det seneste år, og sammenholdt med, at mange sociale aktiviteter er blevet aflyst eller udskudt, så kan de fleste nok nikke genkendende til, at bilen har stået mere stille end normalt, hvilket kan skabe problemer, hvis du overvejer en ferie syd på

En del har med den positive udvikling i corona-situationen ændret ferieplaner, så det i stedet for Hvide Sande, bliver til en tur til Sydfrankrig, Italien eller et andet europæiske land, og for manges vedkommende i bil. Derfor er det en god idé, at få tjekket bilen igennem inden man drager ud på mange hundrede kilometer, så man ikke ender på et værksted et sted i Europa.

“Mange biler har enten stået stille eller kørt væsentligt mindre, så jeg vil klart anbefale, at få kørt en længere tur, inden man kører afsted ned gennem Europa, så man lige kan få renset motoren og udstødningen igennem, da det ellers godt kan give problemer. Så er det selvfølgelig også godt, at få tjekket op på ens aircondition, så den kan køle det den skal når det bliver rigtig varmt, og en god regel er, at få tjekket mindst hver andet år”, fortæller Thomas Bach der ejer Bach Hadsten.

Vand og olie skal man også have tjek på, og så er der det med bremserne og dæk, som er ret væsentlige ting at have styr på.

“Man kan ikke selv tjekke sine bremser, så er man i tvivl, så få et værksted til at tjekke dem, så man ikke kommer afsted med bremser, der ikke er i orden. Også med tanke på, at bilen er ekstra læsset og i mange tilfælde også har campingvogn bag på. I Tyskland må dækkene ikke være mere end seks år gamle, så er de det, så skal man få dem skiftet, hvis man skal den vej”, lyder det gode råd fra Thomas.

Han holder værkstedet lukket i uge 29 og 30, og kan godt mærke, at der er nok at se til i disse uger, så skal man have kigget på sin bil, så skal man ikke vente for længe med at bestille tid, hvilket formentlig gør sig gældende mange steder.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler