22. maj 2024

“Jeg glæder mig hver dag til at komme i butikken”

I sidste uge kunne Helle Bandholtz-Madsen fejre 17 år som indehaver af Mrs. Jones i Søndergade, og står det til Helle, så fortsætter hun i mange år endnu med sin populære butik, der sælger tøj til kvinder i alle aldre.

Man siger normalt, at man ikke nævner en kvindes alder, men vi kan alligevel godt røbe, at Helle har rundet 60 år, og ikke desto mindre, så kommer hun med en klar melding da snakken går på, hvordan hun ser fremtiden for butikken.

“Jamen, jeg er klar på 17 år mere”, kommer det med et stort grin, inden hun fortsætter, “Jeg elsker mit arbejde og jeg glæder mig hver dag til at komme i butikken. For mig er det lige så meget en hobby at gå på arbejde, fordi det føles ikke træls på nogen måder. Det er hårdt arbejde, nærmest hver dag året rundt, hvor der er mange ting at forholde sig til, så som at bestille varer, se på kollektioner, møder med leverandører, regnskab, sociale medier og meget andet, men jeg elsker det i den grad, og det skal man gøre, hvis man vil være selvstændig”, fortæller Helle til ByensNyt.

Helle er ikke kun optaget af sin egen butik, og har gennem flere år været et stort aktiv i Hadsten Handel. Både som medlem af bestyrelsen, men også til at få stablet diverse arrangementer på benene, så Hadsten forbliver en driftig handelsby. Hun er derfor meget begejstret for, at byen nu igen har en herretøjsbutik i Søndergade, således at handlen forbliver i byen og ikke i Randers eller Aarhus.

“Det er simpelthen så godt, at vi igen har fået en herretøjsbutik, således at folk bliver i byen, fordi er familien først taget af sted for at købe tøj til manden, så bliver der måske også købt andre ting, som lige så godt kunne købes i Hadsten, så det er i den grad vigtigt, at Tøjexperten er kommet. Man kan i det hele taget mærke, at byen har det godt og er i vækst med tanke på at JYSK lige er kommet, en ny Netto er på vej og stort set ingen tomme lokaler, så jeg synes faktisk at det ser meget godt ud lige nu”

Fra burgerbar til tøjbutik

Når man kigger sig omkring i den nyrenoverede butik, så er det svært at forestille sig, at der for 20 år siden lå en burgerbar i lokalet, men det gjorde der, indtil at den brændte, hvorefter det blev lavet om til butikslokale. Det stod tomt et par år, og så tog Helle beslutningen om, at hoppe ud som selvstændig, og har så været det lige siden.

“Jeg var i skobutikken på det tidspunkt, og følte at der manglede noget udvalg af tøj i Hadsten, og så tænkte jeg, at nu var tiden rigtig, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Der er sket mange ting undervejs, også med udvalget af tøjbutikker i byen, som er blevet lidt mindre med tiden. Det er både godt og skidt, fordi jeg synes egentligt at jo større udvalg, jo bedre, men vi må jo prøve at se, om vi ikke kan få klædt de fleste på alligevel”, lyder det fra Helle, der oplever stor travlhed for tiden, og sælger tøj til festlige lejligheder som aldrig før.

“Folk skal jo til fest som aldrig før, så vi sælger festtøj i stor stil, og jeg har aldrig prøvet noget lignende, men det skal jeg jo ikke klage over. I det hele taget ser det ud til, at året bliver særdeles godt, så til trods for Corona, så kommer vi ikke til at opleve nedgang i omsætningen. Kunderne har været så søde til at bakke op, og det vi tabte under nedlukningen er for længst hentet ind. Så selvom at jeg selvfølgelig hellere ville have haft åbent, har vi også lært nogle ting, som f. eks at bruge Facebook og instagram meget mere, jeg fik moderniseret butikken i februar, hvilket jeg jo ikke havde nået på samme måde, hvis jeg havde normalt åbent, så jeg føler vi er kommet godt igennem og har brugt tiden fornuftigt, hvilket kommer os til gode nu”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler