22. maj 2024

Jul i byens butikker (17)

Julen nærmer sig med hastige skridt, og nogen af dem, der faktisk også er i deres butik den 24. december er EDC Huset Hadsten, hvor Jette og Jeanet, sammen med Hadsten Håndbold, Wineboutique samt Madexpressen, uddeler julemiddag til 15 familier i Favrskov Kommune.

Allerede sidste år, uddelte EDC Huset Hadsten julemad til familier i Favrskov, og i år er konceptet så udvidet, så hele 15 familier kommer i betragtning. I år er det Madexpressen der står for maden, mens Wineboutique donerer vinen.

“Sidste år, gjorde vi det i samarbejde med en kok fra Aarhus, som er søn til min nabo, og i år besluttede vi så, at kontakte Madexpressen i stedet. Jeg talte med Simon fra Hadsten Håndbold, for at få nummeret til Bjarne fra Madexpressen, og det viste sig så, at Hadsten Håndbold har en aftale omkring levering af mad til et arrangement i løbet af året, fra netop Madexpressen. Grundet Corona, var denne aftale dog ikke blevet indløst, og den ville håndbold så gerne kaste ind i puljen, hvis det havde interesse. Bjarne var bare helt vild med idéen, og konstaterede at der skulle ikke mangle noget som helst, som i slet ikke, så det bliver virkelig en flot menu”.

“Så tog jeg kontakt til Flemming fra Wineboutique, og han var klar på at donere lidt vin, og sidst, men ikke mindst, fik vi koblet Red Barnet på, som i samarbejde med Favrskov Kommune, står for at finde de 15 familier”, fortæller Jette Eriksen, der sammen med Jeanet Gårdsdal, ejer EDC Huset Hadsten.

Præcis som sidste år, står Jette, og i år også Jeanet, klar juleaften, sammen med de andre involverede, til at dele julemenuen ud, og de er glade over, at de har muligheden for at være med til at give nogle familier en god juleaften.

“Vi gør det fordi det bare giver så meget mening, og kan vi være med til at give 15 familier en god juleaften, så skal vi da det. Når vi så samtidig kan få flere med på idéen, så kan det næsten ikke blive bedre. Jeg skal aldrig selv lave mad juleaften, fordi jeg er hos min søster, der kun betror mig at stå for rødkålen, så jeg har god tid den 24. december, så jeg ser frem til endnu engang, at åbne butikken denne særlige dag”, siger Jette til ByensNyt.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler