28. oktober 2021

Apoteker: Jeg glæder mig til at komme ud i lokalområdet med Otiom

Vi har tidligere omtalt GPS-senderen, Otiom, som er udviklet til demente og deres pårørende, og nu gør vi det så igen, fordi vi, ligesom Hammel Frijsenborg Apotek, synes idéen er så god at den skal komme til folks viden.

Otiom er i korte træk en GPS-sender, som den demente har i sin jakke eller lomme, og som aktiveres, når personen går uden for det område, som er indtastet på GPS´en. Herefter får de pårørende en besked og kan helt præcis se, hvor den demente er, således at personen hurtigt kan findes og bringes hjem i tryghed. Læs mere om den smarte teknologi i vores første artikel om Otiom her

I den kommende tid frem til december, kan man så kvit og frit låne GPS-senderen på Hammel Frijsenborg Apotek for at teste den af, og se hvad produktet kan, og om det er noget for en.

“Vi synes jo, at Otiom er et genialt produkt, som de fleste med demens inde på kroppen vil kunne få glæde af. Den er nem at bruge, og vi hjælper meget gerne folk godt i gang. Vi har haft svært ved at komme ud og fortælle om produktet grundet Corona, så nu glæder jeg mig til at komme ud i lokalområdet med Otiom, så folk fysisk kan se, hvad det går ud på. Jeg er sikker på, at mange vil kunne se en masse godt i produktet, når de får set, hvor let den er at bruge og hvor meget den kan”, fortæller Lene Just Jørgensen der er apoteker på Hammel Frijsenborg Apotek, til ByensNyt.

Man kan efterfølgende leje eller købe Otiom, og skulle man ikke finde værdi i produktet, så kan man bare levere den tilbage til apoteket igen.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
broken clouds
13.6 ° C
15.4 °
12.2 °
78 %
5.9kmh
72 %
tors
13 °
fre
14 °
lør
13 °
søn
13 °
man
12 °