26. januar 2022

Bliv influenzavaccineret uden tidsbestilling på Hammel Frijsenborg Apotek

Sidste år begyndte Hammel Frijsenborg Apotek at tilbyde vaccination mod influenza, og det gør de igen i år, helt uden tidsbestilling, hvilket har været en stor succes.

Indtil sidst i oktober, har det været personer over 65 år samt personer med særlige vilkår, der gratis har kunnet få vaccinen, men nu kan alle få den, dog koster det 187 kroner, hvis man ikke er i de føromtalte grupper.

”Vi har haft rigtigt mange der er blevet vaccineret, og man kan komme forbi uden tidsbestilling mellem klokken 9-17 på hverdage. I det tidsrum er der altid mindst en, der er uddannet til at vaccinere. Vi har lavet en lille afskærmning, så man diskret kan få stikket, og efterfølgende skal man, præcis som med corona-vaccinen, vente et kvarter, inden man kan forlade apoteket”, forklarer Lene Just Jørgensen, der er ejer af Hammel Frijsenborg Apoteket og tilføjer:

”Jeg ser det som en helt naturlig ting, at vi som apotek tilbyder den slags ydelser, og netop ved at man ikke behøver at bestille tid, så bliver det også fleksibelt og let tilgængeligt. Efter sidste år, hvor der stort set ikke var nogen der havde influenza, så forventes det, at der kommer en del flere i denne sæson, og derfor bør man klart overveje, om man skal få stikket, især hvis man er ældre eller udsat”

Flere steder rundt om i landet, er man løbet tør for vacciner, men i Hammel har man stadig vacciner på lager, og nye forsyninger er på vej.

”Flere har oplevet, at de må vente på vaccinen, da man flere er løbet tør, men vi har stadig vacciner og flere er på vej, så vil man gerne vaccineres hurtigst muligt, så kunne man jo køre forbi Hammel Frijsenborg Apotek”, kommer det med et smil fra Lene.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
overcast clouds
6.4 ° C
7 °
5.7 °
85 %
8kmh
95 %
ons
6 °
tors
8 °
fre
4 °
lør
10 °
søn
5 °