21. maj 2024

Hammel Frijsenborg Apotek: Tid til at beskytte huden

Forårssolens stråler er godt i gang, og dermed er sæsonen for at beskytte huden også skudt i gang. Solens stråler har flere gavnlige effekter, bla medvirker de til at vi selv danner D-vitamin, men kun i sommerhalvåret, hvor solens stråler er kraftige nok. 

Om vinteren anbefales det, at vi alle tager et tilskud af D-vitamin. Vi får også bedre humør af solen og de mange lyse timer. Nogle mærker solen ved, at de får forkølelsessår selvom de ikke er forkølet, da solens stråler kan fremprovokere det. De personer kan med fordel anvende en læbepomade med høj solfaktor for at forebygge udbrud af forkølelsessår. 

”Vi kan beskytte os mod solens stråler ved at følge de fem solråd med Skygge, Solbriller, Solhat, Solcreme og Sluk Solariet. Holder du af overdreven solbadning og uden solbeskyttelse risikerer du skader på huden, som kan føre til kræft i huden. Huden bliver også ødelagt og du får flere rynker”, fortæller Lene Just, Apoteker på Hammel Frijsenborg Apotek og fortsætter:

”Der findes mange forskellige solprodukter, og vi hjælper gerne med at vælge den solbeskyttelse som passer til dig og familiens behov afhængig af hudtype og aktiviteter. Vi har både de helt lette udgaver til toppen af den tyndhårede mand, solcreme til den meget sarte hud og til dig som dyrker meget sport. Når du smører solbeskyttelse på, så brug nok, svarende til en håndfuld (40 ml) til en voksen krop. Bruge du mindre får du ikke den rette beskyttelse”. 

Fakta:

Vidste du, at du med fordel kan

  • bruge læbepomade mod solfaktor, hvis du døjer med forkølelsessår
  • tage tilskud af D-vitamin om vinteren
  • bruge solstift med høj faktor til fx næsen og øreflipper
  • bruge nok solcreme ad gangen og gentage efter nogle timer
  • bruge aftersun for at tanke huden op med fugt og berolige den efter en dag i solen
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler