21. maj 2024

Ny butik og café åbner snart i Østergade

Kirkens Korshær, der i mange år har holdt til i Østergade, er netop rykket op i Tema Centret, og i deres nu forhenværende butik åbner der snart en ny butik, der også bliver en lille café.

Lige nu, er der stadig helt tomt i det store butikslokale, men fra sidst i september bliver der masser af aktivitet, når Ina Thrane Grove rykker ind i lokalet. Butikken, der kommer til at hedde Knold & Krave, navnet relaterer sig til Ina og hendes mand, bliver et godt mix af planter, keramik, specialiteter, vin og kaffe. Fokus er primært på butikken, mens café-delen skal være med til at lokke folk ind.

”Jeg elsker planter, så det, sammen med krukker, bliver noget af det jeg vil satse på. På vores vej er der en keramiker, der laver nogle skønne ting som kaffekopper, skåle og vaser, og hende har jeg allieret mig med, så det også bliver en del af sortimentet. Der ud over bliver der forskellige specialiteter og vin fra Chas. E. Vinhandel i Aarhus, men det bliver også et mix af nyt og brugt, forstået på den måde, at, hvis man vil have det, så må man tage den ene ting vi nu har. Jeg synes at den kombination tit er virkelig fin”, fortæller Ina Grove til ByensNyt.

Hun har sagt sit gode job i Aarhus op, og selvom det godt kan virke angstprovokerende at gå fra en fast løn til en tilværelse, hvor lønnen ikke nødvendigvis kommer det første stykke tid, så lyser det ud af Ina, at hun i den grad glæder sig til at komme i gang med hendes nye butik. Hun kommer til at stå i butikken selv til en start, godt bakket op af hendes mand, der selv har gang i en hobbyvirksomhed som hedder kadetgrilles.dk, som sælger Griddles, en form for grill i rustfrit stål og udstyr hertil,  som også bliver en del af sortimentet i Knold & Krave.

Den store markise bliver snart taget ned, og så kommer bygningen endnu mere til sin ret

”Det bliver da en helt ny tilværelse, hvor det sikre bliver skiftet ud med noget mere usikkert, men jeg synes jeg er godt forberedt, og jeg har da også en klar tro på, at det nok skal blive en god forretning. Min mand er selv selvstændig, hvilket min svigermor også var i mange år i Aarhus, så det kommer ikke fra fremmede, og de har en stor tiltro til projektet, og bakker op, alt det de kan”, kommer det storsmilende fra den kommende butiksindehaver.

Hun håber på at butikken, der kommer til at have normale butiksåbningstider, også får alkoholbevilling, så cafégæsterne også kan nyde et glas vin eller en øl, og at man fra tid til anden, kan få mulighed for at afholde vinsmagning, med eller uden mad til.

”Jeg vil gerne forsøge at lave forskellige tiltag i butikken, og meget gerne i samarbejde med andre i Hammel. Det kunne f. eks være biografen, som jo næsten er nabo, men også mange af de andre i Østergade og omegn, hvor vi kan spille hinanden gode. Butikken får almindelige butiksåbningstider, men fra tid til anden kunne det være oplagt at have åbent om aftenen, hvor man kunne smage lidt god vin sammen med tapas eller lignende. Vinsmagning en fredag eftermiddag kunne også være oplagt, så jeg satser at på, at vi bliver en butik, hvor der kommer til at ske en hel masse, idéerne er der i hvert fald”

Den endelige åbningsdato er ikke på plads, men Ina satser meget på, at det bliver inden Halloween i oktober. Indtil da, kan man følge udviklingen i butikken på deres facebookside, der allerede er online.

Med blot få meter imellem sig, virker det oplagt med et samarbejde mellem Fotorama og Knold & Krave
Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler