20. juli 2024

Patricia og Birthe blev kastet ud på dybt vand – men kunne godt bunde

For et år siden tog Patricia og Birthe et stort spring, da de valgte at starte firma sammen, der både sælger, pakker og distribuerer hvedegræssaft til store dele af Europa fra deres base i Skjød, lige uden for Hammel.

Firmaet har de valgt at kalde PB Frostlager, dog i daglig tale blot PB, og og de kunne i lørdags fejre et-års fødselsdag. Firmaet pakker og distribuerer hvedegræssaft for Britts Superfood, der er et engelsk firma med dansk ejer, og så er de selv aktive i forhold til at sælge hvedegræssaften i Danmark.

Da de startede op, vidste de intet om at drive et lager, og da det har været svært at komme til England for at se nærmere på hovedlageret for Britts Superfood, så har de to kvinder selv taget affære og kastet sig ud i projektet, og her et år efter, kan de konstatere, at det hovedsageligt er gået godt.

“Ingen af os havde jo erfaring med at organisere et lager og få pakket tingene, så det har vi lært på den hårde måde, men assistance fra England via FaceTime. Der har været mange ting at forholde sig til og få styr på, både med varelager, pakning og bestilling af varer samt at få det afhentet. Det var svært at forestille sig på forhånd, hvordan det ville blive, men indtil videre er det faktisk gået meget godt”, fortæller Patricia og Birthe samstemmende til ByensNyt.

I sig selv bare at finde en rutine i, hvordan det er nemmest at pakke og sikre sig, at kunden får det rigtige antal hvedegræs-breve, har voldt en del problemer, men nu sidder den procedure også i skabet, ligesom mange af de andre ting også er blevet hverdag for de to iværksættere.

“Der har været meget arbejde omkring at finde de rigtige kasser, frysere, hvem der skal levere pakkerne og bare noget så simpelt som, hvordan man pakker nemmest og mest optimalt. Her havde det været rart med noget hjælp, men vi har løst det, og det fungerer i det store hele, som vi gerne vil have det, men det har da været lidt op ad bakke til en start. Vi havde fra start en del kunder, så vi er ikke startet på bar bund, men vi har fået en hel del mere at lave i løbet af 2021, og det er også gået hurtigere end vi havde troet. Vi har omkring 400 faste kunder, så vi har fået en god bund og har nok at se til, og lige her efter jul, der har vi haft ekstra tryk på”

Svært at finde frostlager i nærheden

På PBs eget lager har de til den daglige drift, men når de får leverancer fra England, så kommer der så meget på en gang, at de er nødt til at have det placeret på et større frostlager, og det har vist sig at være noget mere besværligt end man lige skulle tro.

“Der er simpelthen ikke nogen frostlagre i nærheden af Hammel der har plads til os, så vi har været nødt til at leje os ind på et frostlager på Fyn, hvilket ikke er optimalt, men det er lige nu eneste mulighed. Så vi kører til Fyn, når vores eget lager er ved at være tomt, men det kunne være dejligt, hvis vi kunne finde noget tættere på”, lyder det fra Patricia, og bliver suppleret af Birthe:

“I sidste ende, og hvis vi får endnu mere travlt, så må vi jo kigge på muligheden for selv at lave faciliteterne”

Patricia og Birthe er på mange måder meget forskellige, men det har bestemt sine fordele når man har virksomhed sammen, og selvom at de ikke altid er enige om alting, så finder de frem til noget som de begge kan være i.

“Jeg har en masse idéer, som kommer i en lind strøm, og der er Patricia lidt mere nede på jorden og struktureret, så når det griber om sig med påfund fra min side, så er hun god til at holde fokus og hun har styr på tingene. På den måde passer vi godt sammen, og vi har det sjovt med det vi laver”, siger Birthe med et grin.

PB er netop blevet Partner hos ByensNyt, og derfor kan du lige nu, hvis du bestiller hvedegræssaft, få lidt ekstra godt med i din forsendelse. Skriver du ByensNyt i det felt der hedder “Anbefalet” på bestillingssiden, så putter Patricia og Birthe 15 breve ekstra med i din pakke.

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler