26. januar 2022

Salgstiden på boliger er raslet ned

Den store interesse for at handle bolig har fået salgstiderne til at rasle ned under coronatiden. Siden marts måned sidste år er den gennemsnitlige salgstid på villaer og rækkehuse i Favrskov Kommune faldet med 49 dage, hvilket svarer til et fald på 35 procent. Det viser tal fra Boligsidens markedsindeks.

“Coronapandemien har forstærket købekraften hos boligejerne gennem lave renter, færre forbrugsmuligheder og udbetalte indefrosne feriepenge, men den faldende salgstid vidner også om en øget interesse for at handle bolig,” siger Anders Lauridsen, der er indehaver af danbolig Hammel.

“Flere og flere har faste hjemmearbejdsdage, og vores bolig er i højere grad blevet et naturligt centrum for familien. Pengene til boligkøb sidder derfor lidt løsere end tidligere, og boligsøgende er villige til at betale mere for deres fremtidige bolig,” tilføjer han.

Normalisering på vej

Salgstiden er også blevet mindre det seneste halve år. I Favrskov Kommune er der skåret 11 dage af den gennemsnitlige salgstid på villaer og rækkehuse, så det nu tager 90 dage at sælge sit hus. Det viser, at køberne stadig er hurtige til at sætte deres underskrift på en købsaftale.

“Det er ingen nyhed, at boligmarkedet har klaret sig over al forventning de seneste år. Prisstigninger og høj handelsaktivitet har været reglen snarere end undtagelsen, men oven på den seneste tids hektiske aktivitet er farten ved at aftage en anelse,” siger Anders Lauridsen og tilføjer:

“De seneste måneder har vi set et svagt stigende udbud af boliger samt en stabilisering af huspriserne. Kombineret med en salgstid, der ikke længere falder, kan dette tyde på, at situationen på boligmarkeder er ved at normalisere sig.”

Den bløde landing

Forklaringen på den begyndende normalisering skal findes i, at covid-19 fylder mindre i vores hverdag. Det giver sig også til kende på boligmarkedet, fortæller Lise Nytoft Bergmann, der er boligøkonom og chefanalytiker i Nordea Kredit:

“Selvom salgstiderne på tværs af landets kommuner stadig er helt i bund, så er udviklingen ved at vende. Vi begynder at se stigende salgstider og et lidt større udbud, og boligpriserne viser tegn på de normale sæsonudsving. Alt i alt er det tegn på, at vi nærmer os en blød landing efter coronakrisen.”

På landsplan er den gennemsnitlige salgstid for villaer og rækkehuse nede på 110 dage. Det er den korteste salgstid nogensinde i de godt 11 år, som Boligsiden har ført statistik over salgstiden.

Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler

Vejret i 8450

Hammel
overcast clouds
6.4 ° C
7 °
5.7 °
85 %
8kmh
95 %
ons
6 °
tors
8 °
fre
4 °
lør
10 °
søn
5 °