23. september 2023

To års uddannelse i Matas kulminerer med fagprøve for Amanda

Efter godt to års uddannelse i Matas Hammel, så skal der snart sættes punktum for Amanda Dalsgaards arbejde med at blive materialist, når hun 1. april tager fat på ni dages fagprøve i butikken, hvor fokus er på det danske hudplejemærke Beauté Pacifique.

Navnet lyder ikke særligt dansk, men faktisk holder Beauté Pacifique til i Hadsund, og virksomheden kan i år fejre 25 års jubilæum, hvilket er en af årsagerne til, at valget faldt netop på dem, da Amanda skulle vælge, hvilket fokus hun ville sætte på sin fagprøve.

“Virksomheden har 25 års jubilæum, og det synes jeg var oplagt at markere her i butikken, da det i forvejen er et hudplejemærke, som jeg sætter stor pris på. Det er dansk produceret, og udviklet i samarbejde med danske hudlæger, så der er noget faglig viden bag produkterne, der henvender sig til langt de fleste. Det er også et mærke der spænder bredt i pris, og der er både gode håndcremer til 150 kroner, og så er der også det mere eksklusive til over 700 kroner, så der er lidt for enhver smag og pengepung, samtidig med at kvaliteten er i top”, fortæller Amanda.

En fagprøve er afslutningen på uddannelsen til materialist, som er Matas-kædens egen uddannelse, og består i en skriftlig og praktisk opgave, hvor Amanda skal opsætte nogle mål for fagprøven i butikken, og efterfølgende forsvare skriftligt. Amanda har planlagt et stort program for ugen, og har også sat sig nogle konkrete mål, blandt andet, hvor meget hun forventer at kunne omsætte for.

“Jeg har selv forberedt ugen, naturligvis i samarbejde med mine kolleger i butikken, der skal hjælpe mig undervejs, hvor vi har fokus på Beauté Pacifique. Fagprøven er her, hvor man skal vise, hvad man har lært i sin tid i Matas, og det er præcis som at gå til afgangseksammen, så det har stor betydning at det går godt, og at jeg er ordentligt forberedt. Man vælger helt selv, hvad man vil til fagprøve i, så det handler om at vise, hvad man vidste før, hvordan man har planlagt forløbet, og hvad man i sidste ende så fik ud af det”

Fotorama og InSide inddrages i fagprøven

Det bliver ikke kun i Matas, at Amanda afholder sin fagprøve, da også Fotorama og InSide tages i brug, for at komme ud til så mange som muligt.

“Jeg har været så heldig, at kunne afholde en kundeaften i Fotorama den 5. april, hvor der kommer konsulenter fra Beauté Pacifique og fortæller om deres produkter, og hvor vi også byder på lidt til ganen. Efterfølgende kan man så komme over i butikken og få en hudscanning samt benytte sig af de gode tilbud der vil være denne aften, så det er en aften, som jeg ser frem til. Jeg laver også en lille udstilling i InSide, hvor fokus bliver på min uddannelse som materialist, og få fortalt hvad det vil sige at være elev”, lyder det fra Amanda, der starter fagprøveugen ud med, at gå live på Matas Hammels facebookside, for at præsentere aktiviteterne for kunderne.

Amanda er færdiguddannet til sommer, og håber at kunne fortsætte i Matas-kæden efterfølgende, enten i Hammel eller i en større by.

“Matas står jo selv for uddannelsen, og vil rigtig gerne beholde eleverne efterfølgende, så jeg tænker da at jeg bliver i kæden. Jeg har fået en stor viden om vores produkter, og den vil jeg gerne bruge fremadrettet, og hvis ikke i Hammel, så i en anden butik og lidt større butik, det kunne også være sjovt”

Jonas Hooge
Jonas Hooge
Jonas står overordnet for det redaktionelle på byensnyt.dk og sørger samtidig for, at der også er styr på det kommercielle setup. Jonas har boet i Hadsten siden 2008, og har gennem flere år, været aktiv i foreningslivet i byen, både som udøver og i bestyrelser.

Relaterede artikler